Štab za vanredne situacije: Pročitali stare vesti

LESKOVAC

Na 25. sednici Gradskog štaba za vanredne situacije direktorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Aleksandra Nikolić podnoseći svom izveštaju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na nivou Jablaničkog okruga je rekla da je prisustvo korona virusa, u odnosu na poslednji izveštaj od 3. aprila, utvrđen kod još osam lica.

„Tri lica su na bolničkom lečenju, dok je zbog lakše kliničke slike na kućno lečenje poslato pet lica. Trenutno imamo trideset dvoje obolelih od virusa korona i među njima je 29 osoba iz Leskovca, dve su iz Vlasotinca i jedna iz Bojnika. U procentima 72% zaraženih je muškog, a 28% ženskog pola, dok je prosečna starost 53 godina. Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva do sada je hospitalizovano njih 26. Zdravstvenih radnika je deset. Zbog neposrednog kontakta sa inficiranima 581 osoba iz Jablaničkog okruga je stavljena u samoizolaciju i pod zdravstvenim je nadzorom, od tog broja 558 su stanovnici Leskovca. Oni koji su prešli granicu Srbije pa im je naložena obavezna samoizolacija u Jablaničkom okrugu ima 985 (809 sa teritorije grada Leskovca).

S obzirom na to da je prošle nedelje osam radnika južnokorejske kompanije Jura dalo uzorak zbog sumnje na prisusto virusa korona, Štab za vanredne situacije usvojio je preporuku Zavoda za javno zdravlje za hitan prekid rada ili obavljanje minimuma procesa rada u pogonima ove kompanije.

Usvojen je i zaključak da od ponedeljka stupa na snagu novo radno vreme maloprodajnih objekata: ponedeljak – petak od 07 do 15 časova, subota (04 – 07 časova) će biti rezervisana za naše sugrađane starije od 65 godina, dok će ostali moći u kupovinu u periodu od 8 do 12 časova. Nedeljom maloprodajni objekti neće raditi. U okviru ovog zaključka je odlučeno da se objekti snabdevaju u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica, kao i da broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na 10 metara kvadratnih uz obavezno poštovanje opštih mera predostrožnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare