Sad i zvanično, posle dva dana trideset dva potvrđena slučaja u Jablaničkom okrugu

LESKOVAC

Na konferenciji za medije održanoj gradonačelnik Goran Cvetanović saopštio je zvaničan podatak da na teritoriji Jablaničkog okruga ima trideset dvoje obolelih od virusa korona i da je među njima 29 osoba iz Leskovca, dve iz Vlasotinca i jedna iz Bojnika.

„Što se tiče osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom zbog neposrednog kontakta sa obolelima, taj broj u Jablaničkom okrugu iznosi 581, od toga 558 iz Leskovca. Dok je broj osoba u samoizolaciji koje su se vratile iz inostranstva 985, od toga u Leskovcu 809. U Opštoj bolnici Leskovac leži 43 pacijenta. Od toga sedam je pozitivno na koronu, a ostalima su uzeti uzorci. Na infektivnom leži 17, a na grudnom 26.“

Gradonačelnik je još jednom apelovao na sve da se pridržavaju svih propisanih mera, jer odgovornost sada mora biti na prvom mestu.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević je izneo podatak da je u bolnici počelo testiranje i da su uzorci uzeti svim pacijentima i osoblju koje danas radi.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Maci
Maci
4 godine pre

Zašto nas Beograd, uopšte, ne pominje, kao da ne postojimo? Bave se nekim drugim gradovima, koji imaju mnogo manje zaraženih!!!

Sara
Sara
4 godine pre

A Novi pazar sa 15 ljudi proglasen za novo zariste :).