Šta su gradjani tražili od gradonačelnika?

LESKOVAC

Konstruktivnih predloga i ideja o poboljšavanju života u gradu ovoga puta nije bilo, na ovom petom prijemu građani su uglavnim iznosili svoje lične i porodične probleme, rekao je danas novinarima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Peti put od početka ove godine kabinet gradonačelnika Leskovca organizovao je „Dan otvorenih vrata“, kada je pružena mogućnost građanima Leskovca da iznesu svoje probleme, sugestije i ideje. Tokom prepodneva primljeno je 40-tak građana.

I ovoga puta bilo je, po Cvetanovićevoj proceni nerealnih zateva, koji se odnose na sudske sporove, ili pak zahtev da im grad odobri da urade nešto protivzakonito, zato što je to neko drugi već uradio, i iz „neprava traži pravo“. Takve stvari niti želimo, niti možemo da uradimo, zakjučio je Cvetanović.

On je kao jako pozitivan i konstruktivan naveo zahtev čoveka koji živi u Donjoj Jajni, i koji je od grada tražio da koristi utrine, odnosno pašnjake koji su u vlasništvu grada, kako bi na njima čuvao rasne koze. Ostalo je da se izjasni pravobranilaštvo, a očekuje se da će ovaj zahtev biti pozitivno rešen.

“Građane primamo i razgovaramo sa njima u kontinuitetu tokom cele godine, jer je lični kontakt najvažniji, jer možete da artikulišete probleme građana, i da sa odgovornim ljudima u različitim institucijama prontno rešavamo te probleme. Zahvaljujući ovom prijemu možemo da se upoznamo sa načinom na koji naši sugrađani žive, da čujemo probleme sa kojima se suočavaju, ali da vidimo i načine na koje možemo  da im život učinimo lakšim i da klavitet života dignemo na viši nivo, rekao je Cvetanović.

otvorena-vrata

Zhatevi i problemi građana različite su prirode. Za veliki broj građana najveći problem je nezaposlenost, rekao je Cvetanović i dodao:

“Među njima je bilo lekara i medicinskih tehničara, pa ćemo pokušati u narednom peridu da sa premijerom i Ministarstvom zdravlja vidimo šta možemo da učinimo po tom pitanju. Potrebe za ovakvim kadrovima na području našeg grada veća je od očekivane, moj argumet je da je grad Leskovac prvi po broju naseljenih mesta u Srbiji, treći po površini i peti po broju stanovnika, i dobili smo odgovor da su svi parametri na najbolji mogući način sagledani”.

Veliki broj zahteva  odnosi se na rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, na asfaltiranje nekih ulica, što će se, ukoliko bude moguće, uvrstiti u plan i program Direkcije za urbanizam i izgradnju za 2017. godinu. Bilo je i pritužbi na sporost administracije.

Cvetanović je istakao da republički organi pokazuju veliku odgovornost i visoku svest da su svi servis građana, jer u tim sferama ljudi najviše traže pomoć. On je naveo primer građana koji se požalio na velike gružve na šalterima za vađenje ličnih karata u leskovačkoj MUP-u u popodnevnim satima, pa će, zavhaljujući razumevanju ove instistucije, u popodevnim satima biti otvoreno više šaltera.

otvorena-vrata-1

“Naš cilj je da saslušamo naše sugrađane, da nam oni kažu šta ih muči, da čujemo njihove predloge kao i ideje o tome šta treba da se učini kako bi život u njihovim mesnim zajednicama bio kvalitetniji, rekao je Cvetanović.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Fair
Fair
7 godine pre

Samo ti??

Kriza poverenja ili malenkos' u krizi?
Kriza poverenja ili malenkos' u krizi?
7 godine pre

– Na jednim prošlogodišnjim “otvorenim vratima”, Cvetanović je razgovarao sa čak 500 (petsto) Leskovčana!?
– U januaru ove godine, za razgovor sa gradonačelnikom se prijavilo preko 100 građana Leskovca.
– U avgustu je sa njim svoje muke podelilo više od 60 naših sugrađana.
– Juče je kroz Cvetanovićeva širom “otvorena vrata” prodefilovalo jedva 40-tak Leskovčana?!
– Koliko će ih biti sledeći put ❓