Šta ste birali to ćete i dobiti

LESKOVAC

 

Najnoviji broj Nove Naše reči donosi rezultate sa lokalnih izbora održanih prošle nedelje, kao i reagovanje stranačkih lidera  na postignute rezultate.

Goran Cvetanović ispred SNS-a kaže da je lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ ostvarila veličanstvenu pobedu. Aleksandar Đurović kaže da je SPS ostvario rezultat koji je vredan poštovanja, dok Tomislav Ljubenović u ime SRS-a obećava da će ova stranka opravdati poverenje građana. Saša Stojanović konstatuje da je to što je DS prešao cenzus u uslovima pritiska i pretnji veliku uspeh, dok Nenad Zdravković naglašava da je najbitnije to što je SDS postao parlamentarna stranka. U Novoj Srbiji zadovoljni su izbornim rezultatima, ali je Slobodan Milošević konstatuje da je moglo i bolje.

Nava Naša reč pažnju posvećuje i događaju koji je ovih dana aktuelan – protestu radnika „Jure“ zbog toga što poslodavac namerava da im uskrati pravo na slobodne dane povodom predstojećih praznika, i to komentatorskim tekstom, koji šire obrađuje  temu položaja radnika u privatnom sektoru i to ko treba da ih zaštiti.

Zaostajanje prosečnih plata na jugu Srbije šokantno je u odnosu na sever, piše Nova Naša reč, i prenosi najnovije podatke Zavoda za statistiku koji to i potvrđuju. Naime, prsečna plata uBeogradu duplo je veća nego u Leskovcu, piše Nova Naša reč.

Nova Nša reč piše o tome kako je u prepunoj sali kinjižare „Stošić“ održana promocija prve knjige našeg poznatog genetičara Miodraga Stojkovića – „Crničani“. Leskovački nedeljnik bavi se i jednim događajem, koji je zbog izbora ostao u zapećku – kako je u Leskovcu obeležen Dan devojčica. U okviru ove zanimljive manifestacije je 81 devočica iz osam osnovnih škola posetila tri kompanije – „Falke“, Auto Stop Interiors“ i „Univerzal“, kao i Školu za tekstil i dizajn, o čemu opširini piše Nova Naša reč.

Ovaj broj prenosi šta je sve rečeno na tribini posvećenoj medijima u Leskovcu, koju su organizovali Građanska inicijativa i NUNS, a na kojoj su govorili predsednik NUNS-a Vukašin Obradović i direktor FoNET-a Zoran Sekulić.

Nova Naša reč predstavlja dvotomnu studiju „Leskovački pisci – tragovi i traganja“, autora Danila Kocića, novinara i pisca.

U okviru feljtona „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić piše o profesorki opšte jugoslovenske književnosti Olgi Stojanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare