Šta se sve štiti od poplava u Bujanovcu

BUJANOVAC

 

Na teritoriji bujanovačke opštine, odbrana od poplava za vode drugog reda , a u cilju zaštite stanovništva, stočnog fonda, poljoprivrednog zemljišta, materijalnih dobara i infrastrukture,  predviđena je za Krševičku reku, Žbevačku, Ljiljansku, Bogdanovačku, Biljačku, Trnovačku,Nesalsku reku, zatim za Božinjevački potok, Lopardinski, Karadnički, Slatinački, Jašanački i Letovički potok, rekla je za JUGpres saradnica  Službe zaštite i spasavanja Vesna Jovanovic.

Ostali rečni tokovi, potoci i doline ne zahtevaju primenu mera pripravnosti i odbrane od poplava,  dodala je Jovanović. Procena vrednosti radova na vodama drugog reda na teritoriji opštine Bujanovac u 2017-oj godini je 16 miliona 680 hiljada dinara sa PDV-om.

Treća redovna  ovogodišnja  sednica Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac održana je danas u Skupstinskoj Sali opstine i na njoj su članovi upoznati sa Operativnim planom za odbranu od poplava na vodama drugog reda za 2017-u godinu na teritoriji opštine Bujanovac.

Ovaj plan je uradilo odeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Ispoštovana je sva procedura  a u  toku izrade plana zatraženo je i mišljenje na Nacrt operativnog plana od vodoprivrednog preduzeća u Nišu, rekla je nam nam je Jovanovic.

Operativni plan za odbranu od poplava na vodama drugog reda usvojen je na posednjoj sednici Skupštine , koja je održana 15. aprila.

Na danačnjoj sednici su imenovane komisije za izradu procene ugroženosti opštine Bujanovac, za izradu plana zaštite i spasavanja, imenovani su i članovi Stručno operativnog tima za evakuaciju, zbrinjavanje i sklanjanje i članovi za zaštitu i spasavanje od požara. Takodje, imenovani su i članovi tima za zaštitu od poplava, imenovana je komisija za procenu nastale štete iz oblasti poljoprivrede na javnim i privatnim imanjima, za praćenje epidemiološke situacije na terenu kod ljudi i stoke. Zatim imenovani su članovi komisije za proveru  kvaliteta vode za piće, članovi komisije za ispitivanje uzroka nastanka klizišta i imenovana je komisija za evakuaciju stanovništva i materijalnih dobara.

Sednici su prisustvovali i načelnik odeljenja za vanredne situacije u Vranju Dragan Tomić, predstavnici policije, vojske, vatrogasne službe doma zdravlja, Crvenog krsta Bujanovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare