Šta radi fabrika Actavis?

LESKOVAC-BEOGRAD

Naša fabrika  u Leskovcu je deo globalne porodice Tevinih fabrika, čime smo u prilici da dobijamo nove lekove za proizvodnju, kao i da plasiramo proizvode iz Leskovca na globalno tržište, kaže Pavle Marjanović, generalni direktor Actavis-a za Srbiju I Crnu Goru.

 

“U marketingu smo odlučili da uđemo u dva nova segmenta. Prvi se odnosi na respiratorne bolesti, sa novom pumpicom za lečenje astme po prihvatljivijoj ceni, što će omogućiti značajne uštede državi, ali i pružiti mogućnost da veći broj pacijenata nabavi pumpice za astmu. Drugi segment odnosi se na obolele od HIV-a i činjenicu da su prva dva leka u startu bila 30% jeftinija od postojećih na listi. U planu nam je i lansiranje još nekoliko savremenih lekova za lečenje HIV-a”, dodao je on.

” Od povećavanja kapaciteta naše proizvodnje u fabrici Zdravlje u Leskovcu, kao i od lansiranja novih proizvoda na tržištu Srbije, zavisiće i nova zapošljavanja u Srbiji. Kada je u pitanju kvalitet, postoje vrlo stroga globalna pravila kojih se mi kao proizvođači apsolutno pridržavamo. Ne postoji “polukvalitetan” lek na tržištu! Ako je lek registrovala Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS), on je u potpunosti kvalitetan i u skladu sa globalnim standardima. Naš lek proizveden u Leskovcu danas koriste i pacijenti u EU, Rusiji, Ukrajini, pa i u Australiji, ističe Marjanović.

Cilj Actavisa je da obezbedimo pouzdane, efikasne i bezbedne farmaceutske proizvode najnovije generacije po prihvatljivim cenama, čime ovakvi lekovi postaju dostupni širokom krugu pacijenata, a kvalitet lečenja se podiže na viši nivo. Naše standardne oblasti razvoja su kardiologija, neurologija, terapija bola i gastroenterologija, a naš najveći prioritet je da obezbedimo da svi naši lekovi budu redovno prisutni na policama apoteka”, dodao je Marjanović.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pitaj sta oces, ja znam sta govorim
Pitaj sta oces, ja znam sta govorim
5 godine pre

Vovek je projekat. Kao i fesezorica pre njega a i folazeci. Ko bolje nauci pesmicu, ko se drzi kursa koji samo visoka politika korporacije zna, ko cuti, ne pretpostavlja, ne misli svojom glavom, ne zapitkuje, novinarima prenosi do zareza montiranu izjavu, taj ce biti na mestu ovog coveka koji je robot.

DS Propo
DS Propo
5 godine pre

Ma sidu leči!