ŠTA MLADI ZNAJU O 5. OKTOBRU?

LESKOVAC

Podsećanje na to šta se sredinom jula 1999. godine dešavalo u Leskovcu i kako je jedan, do taka „crveni grad“, ustao protiv diktatorskog režima, možete pročitati u najnovijem broju Nove Naše reči. Tu je i anketa u kojoj o 5. oktobru govore oni koji su tada bili deca – dvadesetogodišnjaci, o tome šta znaju o tom datumu, kakve su njihove nade i očekivanja.

Za Novu Našu reč govori direktor JKP „Toplana“ Nebojša Krstić. On objašnjava šta će ugrađivanje merača za utrošak toplotne energije značiti potrošačima, kako će se ove sezone grejati oni koji su priključeni na centralno grejanje, zatim, o cenama, dužnicima, mogućnostima isključenja sa mreže onih koji nisu zadovoljni uslugama „Toplane“.

Nova Naša reč donosi tekstove o aktuelnim dešavanjima u nedelji koja je za nama: obeležavanju Dečje nedelje, o tome kako je Treći centar za obuku obeležio Dan jedinice u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“, o preseljenju Nacionalne službe za zapošljavanje u nove prostorije u Mlinskoj ulici, o tome kako su protekli sajam zimnice i ajvara i takmičenje u pravljenju ajvara.Tu su i tekstovi iz poljoprivrede – zašto bebra kukuruza počinje ranije, šta stručnjaci savetuju da bi setva bila kvalitetnija, i do kada je produžen konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi.

Nova Naša reč piše o tome ko je sve uključen u javne radove  koji se sprovode na teritoriji grada, dokle se stiglo sa obeležavanjem horizontalne signalizacije u gradu i da li taj posao leskovački „Komunalac“ kvalitetno radi.

Iz stranačkog života Nova Naša reč prenosi reagovanje SDS-a na odluku lokalne vlasti da u Zelenoj zoni pokloni zemljište firmi sumnjivog kredibiliteta i iznosi stav ove stranke povodom reagovanja zaštitnika građana u vezi zgrade kod „Bagata“.

U „Vlasotinačkoj razglednici“ Nova Naša reč nastavlja da prati politička, ali i ostala  dešavanja u ovoj opštini.

Nova Naša reč piše o tome kako je leskovačka škola stripa na 13. Međunarodnom sajmu stripa u Beogradu, u najjačoj kunkurenciji, osvojila dve nagrade.

Osim redovnih rubrika iz starog Leskovca i feljtona, Nova Naša reč opširnije piše o jednoj značajnoj književnoj manifestaciji koja je poslednjih godina skrajnuta i od strane lokalne vlasti, i lokalnih medija – festivalu književnosti TINK TANK TOWN, koja je ove godine po deveti put održana u Marfijevom pabu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare