Šta je sve plaćano iz budžeta grada u pet dana avgusta

LESKOVAC

U prvih pet dana avgusta iz budžeta grada Leskovca isplaćivan je novac po raznim osnovama.

Iz budžeta grada Leskovca je isplaćeno milion i 250 hiljada dinara za jednokratnu pomoć porodiljama.

Ovo je jedna od mera koju grad Leskovac sprovodi u okviru populacione politike.

Lokalna vlast navodi da grad Leskovac, pored ove pomoći, sprovodi i mere poput vaučera od 20.000 dinara za deset prvorođenih beba u godini, pomoći za nabavku udžbenika za sve učenike prvog razreda osnovnih škola na teritoriji Leskovca, subvencija za boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama, finansiranja postupka vantelesne oplodnje, i nabavku auto-sedišta za svu novorođenu decu.

Od početka godine je za 440 porodilja isplaćeno 6.020.000 dinara, dok je jednokratna pomoć isplaćena još za 91 porodilju i to 10 hiljada za zaposlene i 20 hiljada dinara za nezaposlene porodilje.

DESET MILIONA ZA URBANIZAM

Iz budžeta grada Leskovca Javnom preduzeću „Urbanizam i izgradnja Leskovac“ isplaćen je iznos od 10.946.513,11 dinara na ime usluga, a po osnovu ugovora o izvršenju posla.

Usluge koje se isplaćuju iz budžeta grada Leskovca, a koje pruža JP „Urbanizam Leskovac“ su: urbanistički projekat, stručni nadzor na komunalnom održavanju i na izgradnji, priprema tehničke specifikacije za javne nabavke, sprovođenje kompletnog postupka javne nabavke, kao i rad komisije za primopredaju izvedenih radova i za konačan obračun izvedenih radova.

Obaveze se izmiruju redovno nakon izvršenih usluga po Ugovoru o uređivanju međusobnih prava i obaveza u izvršenju poslova JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“, navodi se iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

INFORMISANJE

Nakon što je u dva navrata isplaćena druga rata medijskim kućama koje su ostvarile pravo na finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja u iznosu od 8,2 miliona dinara, iz budžeta grada isplaćeno još 1.990.975,00 miliona dinara, čime je druga rata medijskim kućama isplaćena u potpunosti, navode iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

Do sada je za ove namene isplaćeno skoro 190 miliona dinara, od početka sufinansiranja, dodaju u kabinetu.

REHABILITACIJA KOLOVOZA

Iz budžeta grada isplaćena je i druga privremena situacija preduzeću Profi put Doo Leskovac, u iznosu od 6 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza OP 31 Badince-Guberevac-Mala Grabovnica, čime je do sada ukupno isplaćeno 11.090.614,56 dinara sa PDV-om.

Ukupna dužina puta iznosi 1120 metara, a ukupna vrednost radova 17,4 miliona dinara.

PROSVETA I USTANOVE

Isplaćene su i redovne obaveze usmerene ka obrazovanju u iznosu od 2,2 miliona dinara.

U okviru redovnih troškova, isplaćeni su i putni troškovi zaposlenih u Ustanovama kulture, Sportsko-rekreativnog centra Dubočica, Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, Turističke organizacije Leskovca, Gradskog pravobranilaštva i Gradske uprave grada Leskovca, u iznosu od oko 2 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare