Šta je rekao novi gradonačelnik Vranja?

 

VRANJE

Novoizabrani gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković  obratio se odbornicima i  javnosti iznoseći prioritetne ciljeve delovanja u narednom četvorogodišnjem periodu.

On je, najpre, govorio o razvoju privrede i ekonomiji grada.

,, Povećava se potreba za sve većim angažovanjem ka privlačenju i zadržavanju investitora. Zbog toga treba unaprediti rad lokalne administracije, formirati Kancelariju za dijasporu, Uslužni centar za privrednike, unaprediti rad Biznis inkubator centra, kao i kompletno završiti Industrijsku zonu”, istakao je Milenković.

On je govorio i o sagledavanju mogućnosti uštede na svim nivoima i uspostavljanje adekvatnog sistema finansijskog upravljanja i kontrole trošenja finansijskih sredstava u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu.

Milenković se osvrnuo i na razvoj poljoprivrede i sela, i potencirao poboljšanje infrastrukture u selima, kao i bolje organizovanje zadruga i udruženja u saradnji sa investitorima.

Govorio je o razvoju i unapređenju infrastrukture uz napomenu da treba ubrzati zamenu azbestnih cevi i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Deo ekspozea gradonačelnik Milenković posvetio je neophodnosti povećanja energetske efikasnosti, usvajanja Lokalnog plana razvoja zdravstvene zaštite, zatim socijalnoj zaštiti na teritoriji grada Vranja, posebno kada se radi o najugroženijim kategorijama građana.

On je istakao da Klub za decu bez roditeljskog staranja, hranitelje, staratelje i usvojitelje ne postoji, da Klub i dnevni boravak za stare ne postoji, kao i Dnevni boravak za osobe sa invaliditetom i Savetovalište za podsticanje razvoja mladih.

Milenković je govorio  i o ostalim segmentima društva, koje u narednom periodu treba unaprediti.

,,Brza , fleksibilna i efikasna Gradska uprava osnovni je preduslov privrednog i društvenog razvoja Vranja. Od lokalne administracije i javnih preduzeća zavisi funkcionisanje celog grada i zato oni moraju besprekorno da rade. Obećali smo objedinjenu naplatu usluga, čime bismo znatno smanjili troškove, kao i rešavanje nedefinisanog i nedovršenog pravnog položaja Gradske opštine Vranjska Banja, što ćemo i ispuniti”, istakao je u svom ekspozeu  Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare