Šta je preduzela opština Medvedja povodom pojave “kvrgave kože”?

MEDVEĐA

Odmah nakon proglašenja zaraze, u Medveđi je održana vanredna sednica Opštinskog veća. Domaćinstvo Milana Draginića nalazi se na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom. Uništeno je svih 12 grla, mada je bilo zaraženo samo jedno.

Odvojena su sredstva kako bi veterinari Veterinarske stanice u Lebanu,u čijoj je nadležnosti Medveđa, obišli svako domaćinstvo, formirana je komisija za utvrđivanje lokacije za ukopavanje uginule stoke. O ovome je obavešteno i Koordinaciono telo i predsednik Zoran Stanković, i očekuje se dodatna pomoć ovog tela kako bi veterinari što efikasnije sprovodili mere prevencije i radili na edukaciji stočara i poljoprivrednih proizvođača.

Pored ovoga, opština Medveđa je i pre sednice Opštinskog veća preduzela niz preventivnih mera, u cilju zaustavljanja zaraze, rekao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Inače, Vlada Srbije obezbeđuje sredstva za nadoknadu štete vlasnicima goveda. Načelnik Stoliljković je naglasio da su sredstva  koja obezbeđuje Vlada veća od pretrpljene štete, odnosno stočari će dobiti više novca nego što bi to mogli da dobiju na stočnoj pijaci. I predsednik opštine Medveđa Arsić ne naglasio da će i ova opština finansijski pomoći porodicu Draginića kako bi ostala da živi u Staroj banji.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Rade Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Rade
Gost
Rade

Ako ste neki novinari trebali bi ste znati da se piše Medvrđa a ne Medvedja.

Проститутки Бишкека