ŠTA JE OTKRIO DRŽAVNI REVIZOR U „VODOVODU“?

LESKOVAC

Nabavke bez tendera, različiti podaci o državnom kapitalu za „pokrivanje“ gubitaka, pogrešno obračunate zarade, neki su od propusta koje je konstatovao državni revizor prilikom kontrole rada JKP „Vodovod“, o čemu opširnije piše najnoviji broj Nove Naše reči.
Prema presudi Apelacionog suda u Nišu, Opšta bolnica u Leskovcu moraće da plati oko milion i 800 hiljada dinara porodici pokojne Ljubice Mitrović. Porodica je tužila pojedine lekare, a postupci su u toku, piše Nova Naša reč.
Nova Naša reč piše i o tome zbog čega se do Leskovca iz pravca Vranja auto putem može jedino preko Vlasotinca, kao i o potpisivanju Deklaracije za unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou u Beogradu između NALED-a i 20 lokalnih samouprava, među kojima je i Leskovac.
Tema ovog broja odnosi se na nedavno objavljenu vest, nekon susreta genseka NATO Jensa Stotemberga i premijera Aleksandra Vučića, da će NATO relaksirati vazdušni prostor bezbednosti. Šta, u stvari, znači otvaranje vazdušnog prostora, zašto Vučić nije „video“ Leskovac i Vranje kada su ih radari videli, šta o tome kaže KFOR i kakvi se zaključci iz svega mogu izvući, piše najvoniji broj leskovačkog nedeljnika.
Aktuelna tema ovih dana odnosi se na izgradnju objekta „Bagat“. Iz gradske inspekcije su demantovali informacije koje su ovih dana doprle do javnosti da se ruši peti i šesti sprat ove zgrade. Ruši se samo sedmi sprat za koji projekat ne postoji, kažu u inspekciji, kao i to da su, ako je ovaj sprat zaista prodat, građani prevareni jer su kupili nešto što ne postoji.
U izveštaju sa poslednje sednice Gradskog veća može se pročitati šta je odlučeno pred najavljeno skupštinsko zasedanje: u Zelenoj zoni grad ustupa bez naknade zemljište nemačkoj firmi, koja ima nameru da zaposli 50 radnika, dopunjene su delatnosti javnih preduzeća „Komunalac“ i „Grdelica“, grad je i ove godine pomogao opremanje Vatrogasne službe itd.
Nova Naša reč piše o tome kako porodilje mogu ostvariti pravo na jednokratnu novčanu pomoć, koju daju grad i Republika, i sa kakvim se preprekama susreću pri tome. O tome kako radi GAS i da li su nastupili bolji dani za radnike ovog javnog preduzeća govori direktor Gojko Veličković, kao i o svom političkom angažovanju. Prošlu nedlju obeležile su i druge stranačke aktivnosti, dok je zamenik gradonačelnika Dragan Jovanović, koji je nedavno napustio Jedinsvenu Srbiju, najavio formiranje udruženja građana „Pravda“ i samostalni nastuo četiri odbornika u Skupštini grada.
Nova Naša reč donosi i niz priloga iz oblasti kulture – o tome kako je leskovačka Škola stripa konačno dobila prostorije, muzičkim susretima dr Mira Ivanović, humanitarnoj večeri u Centru za ekonomiku domaćinstva i drugo, kao i o aktuelnim dešavanjima u sportu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare