SSP: Zdravstvene radnike u Leskovcu proganja direktor koji je osudjen na pet meseci i zabranu rada

LESKOVAC

Progonu zdravstvenih radnika, koji su potpisali peticiju kojom su zahtevali da se stvore uslovi za efikasniju borbu protiv korone, pridružio se i direktor Opšte bolnice u Leskovcu, Nebojša Dimitrijević koji je osuđen na zatvorsku kaznu od 5 meseci uz zabranu bavljenja lekarskim poslom, saopštila je Stranka slobode i pravde Leskovac.

“Ovaj štićenik ministra Lončara, koji odbija da ga smeni i pored sudskih presuda i zahteva građana napravio je i zvanično zaveo spisak nepodobnih zdravstvenih radnika koji su se borili za živote leskovčana ne obazirujući se na nedostatak zaštitne opreme.

 Na spisku za odmazdu su i anesteziolozi bez kojih je borba protiv kovida nezamisliva jer su upravo oni obučeni da rade sa respiratorima. Umesto zahvalnosti naši lekari su dobili uvrede visokih državnih zvaničnika koji su ih optuživali za manjak stručnosti i nedovoljan angažman u borbi protiv pandemije a sada su izloženi i progonu u režiji prestupnika koje štiti režim. Upravo zbog ovakvog odnosa prema zdravstvenim radnicima uskoro u Srbiji neće imati ko da nas leči. 

Zahtevamo hitnu smenu direktora Opšte bolnice u Leskovcu, Nebojše Dimitrijevića ali i utvrđivanje ko je i zašto u čitavoj Srbiji krenuo u obračun sa lekarima potpisnicima peticije Ujedinjeni protiv kovida i tako dodatno oslabio zdravstveni sistem i ugrozio zdravlje naših ljudi”, navodi se u saoptenju SSP. 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radmila
Radmila
2 godine pre

Ima li gradonačelnik nekog krštenog direktora. Ovaj iz bolnicu i ona u muzej su mu glavni štihovi! Pola mozak ma dva čoveka.