SSP: Zaštitnik građana pokrenuo ispitni postupak protiv ocene zakonitosti rada REM-a zbog zloupotrebe dece za političku kampanju TV Prve

BOSILEGRAD-BEOGRAD

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak protiv ocene zakonitosti rada REM-a po prijavi Daniele Mihalović iz Stranke slobode i pravde Bosilegrad, koja je u konkretnom slučaju Regulatornom telu prijavila da je na TV Prva u emisiji “Nećete verovati”, a u epizodi “Kmet kmetuje 24 godine” o Vladimiru Zaharijevu na delu zloupotreba dece za političku kampanju, saopštili su iz Stranke slobode i pravde (SSP).

„Zaštitnik građana je u svom odgovoru naveo da pokreće ispitni postupak po prijavi u kojoj sam navela da je u emisiji “Kmet kmetuje 24 godine” TV Prva emitovala sadržaj koji nije primeren deci predškolskog uzrasta, kao i da je snimanje, a potom emitovanje sadržaja u kom se pojavljuju deca urađeno bez saglasnosti roditelja“ izjavila je Daniela Mihajlović iz SSP Bosilegard.

Izjava Foto: SSP

Mihajlović ocenjuje da je pokretanje postupka o radu REM-a u ovom konkretnom slučaju dobra stvar, ali ističe da je odgovor MUP-a, kako kaže „skandalozan“.

„Na moju prijavu MUP-u šta je emitovano i kako je to urađeno u emisiji o Vladimiru Zaharijevu, odgovorio je da su uz konsultacije sa nadležnim tužiociem Višeg javnog tužilaštva, koji se izjasnio da je u pitanju krivično delo „Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka“ iz člana 145. Krivičnog zakonika, utvrdili da se gonjenje preduzima, “nećete verovati” po privatnoj tužbi“, istakla je Mihajlović.

„Ovo je dokaz da i građani koji su u strahu od odmazde kmeta Vladimira Zaharijeva koji u Bosilegradu odlučuje o životu i smrti, ne mogu da zaštite svoja prava ni prava svoje dece uz pomoć intitucija“, dodala je ona.

Daniela Mihajlović se nada da će postupak koji pokreće Zaštitnik građana uroditi plodom, da će TV Prva ukloniti ovu epizodu sa svojih profila na društvenim mrežama, ali i razbuditi uspavane tužioce da konačno reaguju i zaštite prava naše dece. (kraj) saopštenje/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare