SSP Vučiću: Kada već dolazite u Leskovac, ponesite sa sobom mamograf, barem dva sanitetska vozila, agregat i posteljine

LESKOVAC

Kada već dolazite u Leskovac, ponesite sa sobom mamograf, dovezite barem dva sanitetska vozila i agregat za struju za bolnicu, poručuju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću iz Stranke slobode i pravde u Leskovcu.

“Gospodine Vučiću,

kada Već dolazite kod nas da obiđete stadion kome ste obezbedili bolju travu, što je dobra vest, ponesite sa sobom i mamograf koji u Leskovcu ne radi toliko dugo da se i ne sećamo kada je bilo moguće pregledati se. 

Mamograf nam je neophodan jer poslednji izveštaj Batuta pokazuje da čak 27% testiranih žena u Leskovcu ima pozitivan nalaz na rak dojke, a od rane dijagnostike zavise životi žena. Donirajte i barem 2 sanistetska vozila, kao što smo vam tražili pre 2 godine kada ste donirali 15  Republici Srpskoj. Još tada smo vam objasnili da preko 120.000 ljudi u 144 naselja Leskovca i dalje zavise od samo dve ekipe hitne pomoći i vozila koja su u lošem stanju. Životi su u pitanju jer kada su ova vozila zauzeta niko ne može dobiti neophodnu lekarsku intervenciju pa su ishodi fatalni. 

Treba nam I agregat jer dok stadion šljašti, što ćete videti večeras, naša bolnica zna da ostane bez struje kao pre 5 dana kada su zaustavljeni pregledi pacijenata. Dok vas budu vodili prema stadionu tražite od Vaših domaćina da barem svratite do bolnice čija druga faza  rekonstrukcije traje već više od 200  dana zbog čega su prepolovljeni i onako nedovoljni bolnički kapaciteti. Kada uđete u bolničku zgradu nećemo morati da vam objašnjavamo zašto već mesecima zahtevamo dezinfekcije prostorija, kako bi smanjili rizik da se pacijenti, zdravstveni radnici ali i oni koji dolaze u posetu najbližima, zaraze klostridijom. Sa sobom obavezno ponesite što više posteljine jer kada odlaze u bolnicu Leskovčani sa sobom nose čaršav i jastučnicu jer ih bolnica više nema. ViP lože na stadionu zaista izgledaju dobro, ali nama je neophodan veći broj bolničkih postelja a lekarima lekarske sobe i osnovni uslovi za rad kako bi spasavali živote”, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde koje potpisuje predsednica Gradskog odbora Jelena Spirić. (kraj) SP/SM

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dajte transparente da ih slikaju za naslovnice
Dajte transparente da ih slikaju za naslovnice
9 meseca pre

Da li Spiricka moze da obezbedi transparent GDE RADE VASA DECA, VASE ZENE? Zbog lazi koje ce predsednik veceras radnicima govoriti. Njihove porodice su kompletno na grbaci gradjana. Mi im izdrzavamo po vise zena i svu decu iz vise brakova.
Da predsednikom ce doci svi mediji. Mislite o tome