SSP: Vranje pred bankrotom, a većniku za finansije cvetaju ruže

VRANJE      

Iz Srbije se godišnje odseli čitav jedan grad od nekih 50. 000 stanovnika.

To je začarani krug u kome mi živimo, jer što više mladih i pametnih ljudi ode iz zemlje, to će njen oporavak biti teži i sporiji, a možda i nemoguć, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP).

“Dok u Srbiji mladi ne mogu naći zaposlenje ako nemaju partijsku knjižicu vladajuće stranke, pa čak i tada, doći do posla znači istrpeti razna poniženja i ucene, za naprednjačke funkcionere i njihove bliske rođake, nema zime.

Oni ne samo da dobijaju poslove, već uspevaju da na više mesta učešćem u raznim Nadzornim odborima, primaju nadoknade koje su neretko veće i od tri prosečne zarade u Srbiji.

Jedan od njih je i gradski većnik  Sektora  za budžet i finansije koji je ujedno i član Nadzornog odbora HIP “Petrohemija”, preduzeća koje je 75.27 odsto u vlasništvu Republike Srbije, navodi se u saopštenju stranke slobode i pravde u Vranju.

Dalje se kaže:

Postavljamo moralno pitanje gradonačelniku Vranja:

1. Da li gradonačelniče smatrate ispravnim to što ste omogućili većniku da u gradskoj upravi dobija platu koju finasiraju građani Vranja, a u Nadzornom odboru nadoknadu koju finasiraju građani Srbije?

2.Nije li previše 6 i više prosečnih plata u Srbiji jednom čoveku, a uz to i supruga dotičnog je takođe na platnom spisku grada Vranja?

3. Čime vas je dotični gospodin zadužio pa vi svoj dug isplaćujete preko grbače ovog naroda?

Grad Vranje duguje 9 miliona evra i ima u planu zaduživanje za još  oko 6 miliona evra.

Ako je i od takvog većnika za finansije, previše je !!!

Po stranu ostavljamo pitanje koja se nezaustavljivo nameće, a glasi “kako je moguće da jedan čovek obavlja tako odgovrne i zahtevne funkcije i to u dva različita grada?”

Znamo gradonačelniče da odgovore nećemo dobiti, a i sumnjamo da je moral tema o kojoj bi vi rado pričali, zato ostavljamo građanima da sami procene koliko i kome  daju svoj novac!!!

Može Vranje!!!, stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare