SSP: Vranje najpozitivnije, ali samo na koronu

VRANJE

Gradski odbor Stranke slobode i pravde i danas se oglasio sopštenjem za javnost u kome navodi da je Vranje u vrhu gradova po broju zaraženih korona virusom u odnosu na broj stanovnika.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Nakon sezone nominacija i izbacivanja a zatim i ulaska novih aktera u rijaliti program zvan Zdravstveni centar, Vranje je na vrhu liste gradova po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika.

Organizacija kovid ambulanti i bolnica gotovo da nije makla od onog marta meseca kada je proglašena pandemija.

Pacijenti i dalje  trče maraton od ambulante u ATD-u  do infektologa pa onda nazad u kovid ambulantu. Jedina razlika je ta što sada u ambulanti mogu dobiti i obaveštenje da se tog dana  ne mogu pregledati već da dođu sutra jer su svi termini popunjeni.

Svi dobro znamo da je lekarima najmilija ona rečenica „kasno ste se  javili“ ali ko će objasniti da pacijent kasni jer juče nije mogao doći na red.

I nisu tu krivi ni lekari ni medicinsko osoblje već je kriva trenutna vlast i zlatno doba u kome živimo i iz kojeg je pobeglo oko 10. 000 lekara.

Srbija je druga na svetu po broju medicinskih radnika koji su u proteklih pet godina otišli za Nemačku. 

Što se tiče organizacije u samoj bolnici u Vranju, ne-kovid pacijenti su prepušteni sami sebi. Hladni  operativni programI su obustavljeni i šta vredi pacijentu što se uredno vakcinisao i revakcinisao kada ponovo ne može dobiti operaciju kuka ili recimo katarakte.

Novi učesnici gore pomenutog rijaliti šoua hvale se novim bolničkim krevetima kao da u medicini kreveti leče .

Pominju novi skener kao donaciju Ministarstva zdravlja iako bolnica u Vranju već ima jedan skener.

Rukovodstvu Zdravstvenog centra Vranje bi napomenuli da je još davne 1986.godine otkriven bolji aparat od skenera a zove se  magnetna rezonanca pa kad ih sledeći put neko pita da znaju šta treba tražiti od medicinske opreme.

Gradonačelnik Milenković, lekar, na čelu kriznog štaba u gradu,  izgleda samo prebrojava broj zaraženih i umrlih .

Epidemiološke mere se ne poštuju a i kako bi se poštovale kada više i ne znamo koje su i da li one važe za sve ili neko ipak može  priređivati slavlja, svadbe i ispraćaje, dok dnevni skor zaraženih dostiže i do 8.  000 .

Rekonstrukcija bolnice ide tako da od obećanja da će prva odeljenja u rekunstruisanom delu biti useljena u oktobru 2021. godine nema ništa, ali svi smo navikli na laži ove naprednjačke vlasti pa se zbog toga niko više i ne pita gde je ono Vatreno oko koje je predsednik najavio još pre godinu dana.

Kad smo kod predsednika on neumorno danima i dalje govori kako smo lideri u regionu a za to vreme evropske zemlje redom zatvaraju svoja vrata za državljane Republike Srbije  jer se odavno  nalazimo na crvenoj listi zemalja u kojima korona ne vlada, već  divlja, pa je tako Srbija pre desetak dana bila prva u Evropi po broju zaraženih od korona virusa na milion stanovnika, navodi se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde Vranje.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare