SSP: Vranje, dolina gladi!

VRANJE

Stranka slobode i pravde u Vranju i danas je izdala saopštenje za javnost u kome postavlja nova pitanja čelnicima gradske vlasti.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“Pošto se vlast hvali „uspesima“ u privredi i poboljšanju uslova za život gradjana Vranja, pogotovo razvojem komunalne infrastrukture, sa akcentom na asfaltiranje puteva i širenjem kanalizacione mreže, što ako se malo bolje zagrebe izadje na malo bolje organizovanu pljačku para građana, zabrinuto pitamo šta su uradili za one najsiromašnije sugradjane da ublaže udar „ekonomskog tigra“ koji se ogleda u inflaciji koja drma Srbiju. 

Da li su obezbedili sredstva za isplatu socijalne pomoći najsiromašnijim našim sugrađanima kako bi obezbedili ogrev i životne namernice kao i lekove u doba pandemije, jedino ako ne verujete da smo je i u Vranju pobedili? 

Da li su povećali davanja iz lokalnog budžeta pošto su ih obezvredili na 2.000 maksimalno 5.000 dinara i to ko ima sreću, ko je nema mora da je član stranke kako bi ga usrećili, i ko može da preživi sa ovim iznosom datim jednom u tri meseca?

Koliko je socijalnih slučajeva od kako su preuzeli vlast u Vranju 2016. godine, nastradalo od posledica smrzavanja ili i to da podvedemo pod kovid-19, kad ga nigde nije bilo?

Da li je vlast u Vranju svesna realnosti da imamo na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Vranju povećan broj nezaposlenih lica, ili veruju da su radnici Geoxa već rešeni, pošto je neko obećao? 

Da li može neko od „stručnjaka“ za privredu, zanatstvo, malu privredu i ugostiteljstvo da da savet licima koju pozivate na „samozapošljavanje“ koji posao mogu da pokrenu za 250.000 dinara, koliko nudite u Vašem projektu, pošto kada se registruju, plate lokalne takse, prijave se i plate dadžbine „ekonomskom tigru“ verovatno ostaće im za metlu i konopče?

Da li lokalna vlast zna da po zvaničnoj statistici Republičkog zavoda za statistiku, više od 50 odsto zaposlenih prima ispod prosečne  plate u Srbiji, koja je jedina u vremenu inflacije ostala stabilna ne povećava se, a najmanja je u Pčinjskom okrugu?

Da li znate da pojedini Vaši sugrađani ne mogu da priušte ni osnovne ,životne namernice nakon poslednjeg poskupljenja a žive u doba progresa i „ekonomskog tigra“?

Da li vlast u Vranju zna da nemaju svi građani pristup lokacijama za građevinsko zemljište, tenderima za sterilizaciju pasa i mačaka, tenderu za azil za pse, tenderima za izgradnju Centra izvesnosti, vrtića u Raški, kupovini vrtića u Gornjoj čaršiji i sličnim izvorima prihoda, sada pristup imate vi, a uskoro imaće i nadležni državni organi, ali ne da bi se bavili socijalom nego da bi vratili novac narodu”, navodi se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare