SSP: Ulaganja u mlade selekcije vitalne za razvoj talenata

BEOGRAD

Uvaženi građani i ljubitelji sporta,
nakon 11 uzastopnih poraza Košarkaškog kluba “Zdravlje Leskovac” postavlja se pitanje zašto klub nije preduzeo mere za poboljšanje situacije. Postoji moralna obaveza prema igračima i navijačima ali i prema građanima Leskovca koji imaju pravo, pre svega, da znaju kako su se koristila budžetska sredstva kluba. Da li je klub pravilno raspoređivao sredstva i ulagao u razvoj tima ili su finansije bile neefikasno trošene, imajući u vidu da je u ovoj godini čak 30 miliona dinara namenjeno KK “Zdravlje”?

Ispadanje u niži rang takmičenja je neuspeh, dok je nedostatak mlađih selekcija u poslednjih 10 godina ozbiljan propust. Mlađe selekcije su vitalne za razvoj talenta i kontinuitet igračkog kadra tako da se nameće pitanje da li postoji nedostatak motivacije ili angažovanja rukovodstva?

 Pozivamo klub da analizira  uzroke loših rezultata, preduzme korake za ispravku ove greške i promoviše lokalne talente umesto trošenja na strane igrače. Građani imaju pravo da budu obavešteni o planovima kluba za budućnost. Samo kroz transparentnost, odgovornost i odlučne akcije, klub Zdravlje može vratiti ugled i postati konkurentna snaga u košarkaškom svetu, navodi se u saopštenju koje potpisuje Milan Petrović – košarkaški trener iz Stranke slobode i pravde Leskovac. (kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragance
Dragance
1 mesec pre

Eto da klub vrati Milana Petrovića za trenera i da mu da platu. Kao pre nekoliko godina. On se dokazao kao trener mlađih kategorija u Actavis Akademije gde je verovatno napravio sve te talente o kojima priča i koji igraju u vodećim srpskim klubovima zahvaljujući njemu i svim školama košarke koje dobijaju pare iz budžeta samo za mlađe kategorije. I da vrati sve te talente koje je napravio i da ih dovede da igraju za Zdravlje.

Sportista
Sportista
1 mesec pre
Odgovori  Dragance

Super ideja za sledecu godinu u Drugoj ligi. Mislim da bi svi ti momci pokazali da mogu da igraju u Zdravlje. A ne da idu u klubovima u regionu!

Dragance
Dragance
1 mesec pre
Odgovori  Sportista

Ironija, brate, ironija. Očigledno nemaš pojma šta se dešava u leskovačkoj košarci. U zadnjih 10 godina svi ti veliki treneri nisu izbacili nijednog talentovanog igrača. Osim par njih koji su postali igrači na koledžima u Americi, ili su ih trenirali roditelji, ili su kao pioniri otišli u neki drugi klub. Kad je Milan trenirao Zdravlje ono zamalo nije ispalo iz srpske lige. Problem je što nema talentovane dece, šti su sve takvi treneri razjurili iz ovog sporta. Leskovačka deca sada gube od Vranja, Surdlice, Hana, a sve škole košarke dobijaju pare od grada i trebaju da stvaraju igrače za Zdravlje. I svi naplaćuju članarine, i deca plaćaju putovanja, iako je rečeno da će članarine biti ukinute.

Sportista
Sportista
1 mesec pre

Bas ste me iznenadili. Posle nekoliko godina se neko javio i prokomentarisao o kk Zdravlju.
Treba prokomentarisati i ostale prioritetne klubove. Dobijaju velike budzete a ovamo uzimaju članarinu od dece.