SSP traži hitnu ostavku gradonačelnika zbog presude za nasilničko ponašanje

LESKOVAC

Stranka slobode i pravde (SSP) u Leskovcu osuđuje svaki vid nasilja a nakon pisanja pojedinih medija i objavljivanja krivične presude, zahteva hitnu ostavku Gradonačelnika Leskovca.

“Prvi čovek grada, prvi medju nama je pravosnažno osuđivan i to ni manje ni više nego za nasilje nad ženom. Objavljeni članak po svemu sudeći nije trač već sadrži detaljne opise iz osuđujuće presude, detaljne i zastrašujuće.

Naš grad vodi čovek koji, koji prema sopstvenom svedočenju, kada je uplašen poteže oružje i puca a kada je iznerviran udara i bije. Čovek sa ovakvom naravi ne sme i ne može biti gradonačelnik, čovek sa ovakvom prošlošću ne sme i ne može odlučivati o nečijoj budućnosti. Ostavka je logičan čin jer se ni osobe koje su pod istragom ne mogu kandidovati za bilo kakavu javnu funkciju dok peti grad u Srbiji vodi osoba koja je svirepo pretukla ženu a za isti čin čak i preblago osuđena samo zato što je obavljala ministarsku funkciju.

Brojna govorkanja i glasine o naravi i ponašanju Cvetanovića koja odavno kruže gradom i gradskim službama bi u ovom svetlu bilo neozbiljno smatrati samo glasinama. Izražavamo ozbiljnu sumnju i ogromnu brigu da svedočenja o nepristojnim ponudama, degradaciji i šikaniranju, ucenjivanju i uslovljavanju, pepeljarama i šutiranju…nisu preuveličana ili izmišljena da bi se iz lične prizme okrnjio Cvetanovićev ugled, već da je svaka od njih jedan glas u tami. Izražavamo ozbiljnu brigu da Cvetanović sa nasilničkim ponašanjem nikada nije prestao već samo potražio utočište u SNS-u kao i brojni drugi prestupnici širom Srbije i nažalost našao ga u krovnoj organizaciji i sigurnoj kući sa nasilnike, Srpskoj naprednoj stranci.

Bojati se čoveka sa ovakvim rezimeom je više nego razumno!  Ali strahovlada ne moze trajati zauvek.

Stranka slobode i pravde poziva sve eventualne žrtve Gorana Cvetanovića da se obrate nevladinim organizacijama koje se bave ženskim pravima, i da se poput Marije Lukić usprave i suprotstave lokalnom moćniku.

Car je go. Car je go i prizor je užasan” navodi u saopštenju Stranka slobode i pravede.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mare
Mare
4 godine pre

Klinton umalo da izgubi fotelju zbog….Monike, ovaj tepa ženu i nista! Sramota !

Jeca
Jeca
4 godine pre

Pod hitno, ali pod hitno, da gradonacelnik podnese ostavku. Sve ove detalje, oko porodicnog nasilja Gorana nad zenom, zna svaki Leskovcanin. Nije bio u zatvoru jer je bio, kada se je nasilje dogodilo, bio ministar bez porfelja. Bio je velika VLAST, i nije lajao katanac. Bio je osudjen i za govor mrznje, po optuzbi bivse ministarke poljoprivrede Ivane Dulic Markovic. Pa, kako moze da bude gradonacelnik, neko ko je siledjija, nasilnik i politicki olos. Sta rade zenske organizacije koje se u Leskovcu bore protiv nasilja u porodici. Neka izadju sa svim relevntnim dokazima o nasilnickom ponasanju, gradonacelnika, prema zenama u lokalnoj administraciji. DOKAZA imaju u NVO koliko hocete, pa neka se oglase, a leskovacka mopozicija neka im pomogne u raskrinkavanju voljenog FARAONA.