SSP: Stadion ne sme biti prioritet dok Leskovčani žive u siromaštvu

LESKOVAC

Dok su se na stadionu u Leskovcu vršile probe grejača trave, u školama zbog mera štednje deca su se smrzavala, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

” Za šest meseci za stadion u Leskovcu potrošeno je 276 miliona, dok je za rekonstrukciju i nadgradnju Dečijeg dispanzera, vrtić u MZ Moše Pijade i energetsku sanaciju Trgovinsko – ugostiteljske škole – ukupno potrošeno 0 dinara.
Za stadion je utrošeno dva puta više budžetskog novca nego za celokupno osnovno obrazovanje, ali i četiri i po puta više nego za srednje obrazovanje. Kada ovo znamo onda nam je jasno zašto je pao plafon u školi u Vučju i Gimnaziji. Samo sreća je đake spasila tom prilikom od povreda.
 Pare Leskovčana se krčme, a poslove na izgradnji stadiona dobijaju omiljeni naprednjački izvođači  poput firme koja je prijavljena za preplaćeno opremanje Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, gde je oprema preplaćena i do 30 puta u odnosu na stvarnu cenu, što je samo još jedan dokaz da je ovoj vlasti bitno samo kako da obezbedi prelivanje naših para u privatne džepove.

 Dok god je svako četvrto dete u riziku od siromaštva, stadion ne sme biti prioritet.  Prioritet moraju biti besplatni udžbenici za decu svih škola i besplatne užine, a ulaganja u održavanje i izgradnju škola i vrtića moraju biti veća od ulaganja u objekat koga neće imati ko da posećuje. Leskovčani zaslužuju mnogo više od siromaštva koje im je nametnuo ovaj režim”, navodi se u saopštenju SSP.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare