SSP: Oblačinsko jezero – dan posle posete premijerke

NIŠ-MEROŠINA

Nakon dolaska SNS na vlast u Merošini, pre desetak godina, vreme je stalo. Sve  je ostalo isto samo se nestručnost, nesposobnost, neznanje i propast jasnije vide. U okviru posete Nišavskom okrugu, predsednica Vlade Republike Srbije posetila je i ovu devastiranu i nerazvijenu opštinu i tim povodom onako hrabro, u tajnosti i daleko od očiju javnosti, obišla nadaleko poznato letovalište na Oblačinskom jezeru, saopštio je Opštinski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) iz Merošine.

” Radi se o letovalištu koje je sedamdesetih i osamdesetih godina zaista bilo letovalište koje je tokom sezone okupljalo gotovo polovinu jugoistočne Srbije. Naravno, nakon dolaska SNS na vlast ovo letovalište je ruinirano i dovedeno u stanje propasti. Ovdašnja vlast koja je inače bila toliko napredna, izazvala je krizu sopstvene vlasti pa je u Merosini uvedena privremena uprava, verovatno da bi se pojedincima iz SNS omogućila nesmetana i apsolutna vladavina. Tako stručna privemena uprava imala je odrešene ruke da sprovodi svoju samovolju. Tada su bez nadzora i kontrole skupštine doneli odluku o ustupanju kompleksa na Oblačinskom jezeru DP “Resort” sa Strare planine. Da li je to za opštinu Merošina bila kapitalna, rodbinska ili kriminalna investicija, pokazaće vreme nakon pada SNS sa vlasti i promene sistema.

Kako je predsednica Vlade bila oduševljena rekonstrukcijom i radovima na kompeksu “Oblačinsko jezero”, možemo zaključiti da joj nije baš jasno da kompleks ne podrazemeva samo hotel koji je izgradjen sedamdesetih godina, nego i sve prateće objekte, sportske terene, jezero, kao i nekadašnji olimpijski i dečiji bazen. Da li se to predsednica Vlade boli belo budući da se oduševila što je hotel okrečen i ograda ofarbana u belo, samo što ograda sada više podseca ergelu za slobodnu ispašu konja. O tome kako dan posle posete predsednice Vlade izgleda kompleks na Oblacinskom jezeru najbolje govore fotografije. Potpuno je nejasno zadovoljstvo predsednice Vlade ako znamo da je prokleta Jerina u kraćem vremenskom roku izgradila Smederevo.

Prosto je neverovatno da predsednica Vlade nije obisla hladnjaču u Merošini, koja je za ovdašnje proizvodjače višanja zaista pitanje od životnog značaja. Zar je moguće da se predsednica Vlade nije obratila proizvodjačims višanja i objasnila im zašto je otkupna cena višnja godinama unazad ispod cene proizvodnje? Ili stanovnicima Merošine i okolnih sela koji imaju veliki problem s vodosnabdevanjem?

U Merošini su isti ljudi na vlasti godinama, samo menjaju dresove. Uništili su opštinu koja “leži” na dva jezera, Oblačinsko i Krajkovačko, i ima izuzetan potencijal. Imamo plan da Merošina bude opština puna turista, da poljoprivrednici žive od svog rada i da česme tokom leta ne budu suve”, navodi se u saopštenju OO SSP Merošina.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare