SSP : Nišlije, šta je Vučić uradio za naš grad?

NIŠ

Uključujući se s četvrti put za tri dana s drugog kraja sveta, Vučić je obećao Kragujevčanima “istorijska ulaganja kakva su bila u Nišu pre 4, 5 godina”. Pa je Kragujevčanima obećao kanalizacionu infrastrukturu, prečišćavanje otpadnih voda, iseljavanje “Toplana”, obilaznicu oko grada, fabrike, “sve što je urađeno kao u Nišu”. Pa da podsetimo šta za ovih devet godina NIJE URAĐENO u Nišu, saopštio je danas niški odbor Stranke slobode i pravde.

” Idemo redom:

– Kanalizacija – posle svakog pljuska, delovi Niša su pod vodom, svedoci smo poplava u užem centru grada, gde su tri puta za mesec i po poplavljene kuće, lokali, naknadu štete do danas niko nije dobio. Nisu spodobni ni da održavaju postojeću, a ne da izgrade novu kanalizacionu infrastrukturu.

– Prečišćavanje otpadnih voda – koje predsedniče, koje kad ništa nije urađeno?

– Iseljavanje “Toplana” iz centra grada – Nišlije dobro znaju da su “Toplane” u samom gradu, da je Niš jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji, a često izbije i na sam vrh svetske liste najzagađenijih gradova.

– Obilaznica oko grada – Niš je okovan naplatnim rampama koje dodatno stvaraju gužve u gradu, ne postoji obilaznica, a ni izmeštanje pruge iz grada koje najavljuju u svakoj izbornoj kampanji se nije desilo, niti će se desiti.

– Fabrike – znaju Nišlije da to nisu fabrike već izrabljivačnice u kojima u poslednje vreme postoji trend otpuštanja zaposlenih, gde svako malo radnici protestuju jer ne mogu da ostvare svoja elementarna prava zagarantovana Ustavom i Zakonom o radu. Predsednik je nadležan samo za pompezna otvaranja, ne i za poštovanje zakona od strane poslodavaca, ne i za položaj zaposlenih u tim fabrikama. Motanje kablova u katastrofalnim uslovima za 300 evra nisu radna mesta kakva Nišlije zaslužuju.

Zato vas pitamo, Nišlije, koja su to istorijska ulaganja vlasti u naš grad? Nijedan vrtić nije izgrađen. Rekonstrukcija Trga je za Ginisov rekord, najduža u istoriji svih rekonstrukcija i upitno je kada će biti završena. Sveže asfaltirane ulice se raspadaju posle jačeg pljuska. Ali su nam zato vrlo uspešno oteli aerodrom i dozvolili stranom koncesionaru “Vansi” da ograniči broj putnika s niškog aerodroma.

Stranka slobode i pravde garantuje da će, nakon promene vlasti, lično odgovarati svi koji su učestvovali u razaranju našeg grada, svi koji su se ogrešili o građane i oštetili budžet. Ono što Vučić tvrdi da je urađeno, mi ćemo zaista i uraditi”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ex faca
Ex faca
3 godine pre

Sve navedeno apsolutno tačno. Samo ko ne izlazi iz kućemože da poveruje u suprotno. Kaljuge, bare, puga, sve na svom mestu. Ceo radni vek sam proveo na toj pruzi i „lanovima“ o izmeštanju. Svi lažu iz interesa. Zato: Otceplnje Niša od laži i višedecenijskog izmuzavanja i propadanja

Ја,роб
Ја,роб
3 godine pre

Радим у Џонсону,где инспекција не сме да пригвири,јер не смеју од великог вође. Да му не окрње прилив пара…