SSP: Niš ove godine bez zaprašivanja protiv insekata

NIŠ


Niš je jedini grad na jugu Srbije gde još nije ni raspisan tender za zaprašivanje protiv insekata, te je o samom zaprašivanju izližno govoriti, saopštio je danbas Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).
” Opravdanje gradonačelnice Niša, da je za izostanak zaprašivanja protiv insekata “kriva reforma gradske uprave”, u najmanju ruku je blamantno. Reforma gradske uprave sprovedena je s jednim ciljem, da se na čelu gradskih uprava postave kadrovi gradonačelnice Sotirovski, lojalni i poslušni. Kada smo govorili da će reforma blokirati gradsku upravu i da će zbog toga trpeti građani, gradska vlast je tvrdila suprotno.
Tokom prethodnih meseci, Hitna pomoć bila je prebukirana ljudima koji su se obraćali za pomoć zbog ujeda raznih insekata. Od komaraca ne može da se boravi napolju, građani su s punom pravom zabrinuri. Reforma gradske uprave nije problem građana i građani zbog toga ne bi smeli da trpe.
Zato pitamo gradonačelnicu:
– Zašto javna nabavka nije sprovedena uprkos tome što je Gradsko veće usvojilo Program dezinsekcije?
– Da li je prilikom pisanja Programa dezinsekcije konsultovana struka, s obzirom na to da biolozi tvrde da bi zaprašivanje krpelja na način koji je predviđen Programom uništilo pčele?
– Kada će biti sproveden sam proces dezinsekcije, budući da je sada kraj juna a da se nije ni ušlo u proceduru?
Ova vlast na čelu s gradonačelnicom je najnesposobnija u istoriji Niša. Treći grad u Srbiji pretvorili su u kasabu, nisu u stanju da sprovedu rutinsko zaprašivanje protiv komaraca. I kad gradonačelnica kaže da se u Nišu sve bolje živi, verovatno misli na komarce. Njima je ovog proleća u Nišu najbolje”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare