Pripadnici Policijske uprave Vranje promovisali deo naoružanja i opreme

VRANJE

Pripadnici Policijske uprave u Vranju promovisali su svoj rad, policijsku opremu i sredstva koja se koriste u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Događaj je organizovan, u nedelju, u centru grada, povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije.

“Izložena su vozila koje koristimo u svakodnevnom redovnom radu, koriste ih policijski službenici opšte namene, saobraćajni i policijski službenici granične policije kao i pripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona”, kaže Branislava Filipović, oficir za prevenciju i rad policije u Policijskoj upravi Vranje.

Ona dodaje da su najmlađi pokazali najveće interesovanje za ono što je izloženo, njih interesuju palice, službene lisice, panciri.

“Ovo je jedan vid približavanja policije građanima, jedan vid preventivnog rada, a i težnja Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu je da svoj rad usmeravamo ka preventivnim aktivnostima kao što je ova. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu biti u mogućnosti da organizujemo i druge preventivne aktivnosti kako bismo svoj rad približili građanima”, rekla je Filipović.

Podsetila je da je policija tu da brine o bezbednosti građana, o održavanju i očuvanju  javnog reda i mira.  

Susret sa građanima organizovan je od 15 do 18 časova.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na verski praznik Duhovi, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare