SSP: Lokalne takse za pikado i bilijar ali ne i za kladionice i kockarnice

LESKOVAC

Vlast u Leskovcu, na čelu sa Goranom Cvetanovićem, ukinula je simboličnu lokalnu gradsku taksu kladionicama i kockarnicama koje zgrću mililone, dok obični ljudu jedva preživljavaju. Šokantna je činjenica da izmenom odluke od taksi nisu oslobođene zabavne igre bez finansijskog dobitka poput pikada i bilijara ali ni npr kutije za kokice, rashladni uređaji, tende…, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

“Lokali se prazne, opstaju samo banke, kineske prodavnice, marketi u kojima se kupuje na crtu i naravno kladionice. Dok gradovi u regionu pokušavaju suzbiti dostupnost klađenja i potencijalno pranje novca lokalnim taksama ovog tipa, raspona do čak par desetina hiljada evra, leskovačkom rukovodstvu je očigledno samo bitan profit moćnika SNS-a. Grad ne naplaćuje ovaj lokalni prihod od onih koji imaju previše iako kao osnivač duguje radnicima pojedinih javnih preduzeća po 10 zarada”, navodi SSP..

Neophodno je hitno vraćanje i drastično povećanje takse za držanje sredstava za igru, kao i beskompromisno postupanje lokalne poreske uprave, jer je do ukidanja taksi po ovom osnovu u lokalni budžet uplaćeno samo neverovatnih 467 evra za 8 godina!? upozorava se u saopštenju koje potpisuje Jelena Spirić, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Leskovac                                                                                                                         

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare