SSP: Kakvi učitelji, takvi i učenici

VRANJE

Sektor za privredu, ekonomiju i finansije Stranke slobode i pravde u Vranju reagovao je saopštenjem za javnost povodom usvajanja budžeta Grada Vranja za 2021.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Skupština grada Vranja je na sednici održanoj u sali vranjskog Pozorišta donela odluku o budžetu za 2021.godinu.

Od otvaranja obnovljenog pozorišta, do danas, veća komedija tu nije odigrana.

Bilo je tamo i režisera, scenarista i glumaca, a najviše je bilo statista, dok je najmanje bilo odbornika.

Bez diskusije, bez rasprave, bez amandmana.

Statisti koji nisu ni pročitali scenario, jednoglasno su izglasali budžet od 2,5 milijardi dinara, budžetski deficit od 170 miliona dinara i novo zaduživanje grada.

Odbornici t.j. statisti su glasali i za dodatna sredstva za nezavršene investicije u gradu ( gradski park, ulica Bore Stankovića, vrtić u naselju “Raška“ i dr.)

Budžetski deficit od 170 miliona dinara će platiti građani novim nametima.

Kada je prihodna strana budžeta u pitanju, nije uzeto u obzir da su mnoge firme prestale sa radom, da su mnogi lokali prestali da rade, da mnogo ljudi gubi posao i da se iz raznih izvora više od 20 miliona evra predviđenog budžeta ne može namaknuti.

To će značiti nova zaduživanja, nove glavnice, nove kamate, a sve po uzoru na republičku vlast, koja je za vreme svoje vlasti duplirala dug Srbije sa 15 milijardi evra koje su zatekli (neki krediti su još iz Titovog vremena), na više od 30 milijardi evra i sa još 10 milijardi rezervisanih kreditnih linija (od Kine, Evropske unije ili Emirata) koje još nisu povučene.

Kakvi učitelji, takvi i učenici. U Vladi ministar Mali, a u Vranju mnogo, mnogo malih“, navodi se u saopštenju Sektora za privredu, ekonomiju i finansije SSP Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare