SSP: Kako je moguće da “Jumko” u martu smanjuje broj radnika, a u junu otvara novu fabriku?

VRANJE

Povodom otvaranja fabrike “Jumko” u Rudnoj Glavi saopštenjem se oglasio GO Stranke slobode i pravde Vranje, koje prenosimo u celosti.

Kompanija “Jumko” u predstečajnom postupku, odnosno, Unapred pripremljenom planu reorganizacije, u martu, organizuje potpisivanje zaposlenih za socijalni program i broj zaposlenih u “Jumku” smanjuje sa 1000 na 700 zbog nedostatka posla i ogromnih dugova koji su prešli tri milijarde dinara.

U junu “Jumko” je otvorio novu fabriku i zaposlio 80 ljudi.

Kako je to moguće?

Jednostavno. Fabrika je otvorena u Rudnoj Glavi jer je tako obećao Aleksandar Vučić kada se u istoimenoj Glavi vakcinisao.

Odlučio čovek kako da potroši novac građana Srbije, nikoga nije pitao, konsultovao.

Finansijski analitičari strahuju da će ovo otvaranje nove fabrike u Rudnoj Glavi, kompaniji Jumko, samo jače zategnuti omču koju kompanija već ima oko vrata.

Rudna Glava dobila fabriku, a koja glava je smislila da u Vranju otpusti 300 ljudi, to ne znamo. Mozemo samo da nagađamo.

Ali ono što znamo je da je u Vranju 300 porodica ostalo bez jedne plate. Plate koja je bila bedna, koja je kasnila, čiji se deo često isplaćivao kroz robu… Ali je ipak bila  plata.

Posle ovakvog postupka režima, svako ko u Vranju kaže da ne shvata da ćemo uz SNS kao grad nestati ne želi ili mu odgovara da ne vidi propadanje našeg grada.

Kao što su sa mušemama pokušali da prekriju oronulu i staru fasadu zgrade pored pozorišta “Bora Stanković”,  pa su se Potemkinova sela preselila i u Vranje, tako i sa ovim otvaranjem fabrike pokušavaju prekriti bedne zarade radnika, njihova neplaćena zdravstvena osiguranja, neplaćene prekovremene sate…

Ali narod sve vidi.

Bliži se kraj partije i bratije i ovi jadni politikanski pokušaji maskiranja čemera i jada u kome živimo neće proći, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan
Dragan
2 godine pre

Dosta vise lazi. Prvo Yumko ima vise zaposlenih od 1000, drugo niko nije otpusten ves je starijim radnicima omoguceno da uzmu socijalni program trece oa 2013 godine plate u Yumku nikada nisu zakasnile i ili su iste ili malo vece u odnosu na predhodnu platu. Radim vec 35 gidina u Yumku i da je ostao na vlast Vas lider Yumko bi bio zatvoren. A to sto vam smeta zaposljavanje ljudi e po tome se vidi da nefaj boze ako dodjete na vlast da ce te upropastiti ne samo Yumko vec celu zemlju. Sva sreca pa narod ima dobro pamcenje.