SSP: Kad poslanici ne vole svoj grad

VRANJE

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Vranju izdao je, u sredu, saopštenje za javnost u kome se osvrće na angažovanje dva narodna poslanika iz ovog grada koji su u Skupštinu Srbije ušli sa liste Srpske napredne stranke.


Saopštenje prenosimo u celosti.

„Vranje je grad koji je odolevao mnogim neprijateljima ali ova naprednjačka, najnesposobnija vlast do sada ga je najviše unazadila.

Prirodno je da poslanik u parlamentu lobira za  svoj grad iz koga dolazi..

Ali to nije uvek tako.

Da li znate da Vranje ima poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije i to ne jednog nego dvojicu i to u vladajućoj poslaničkoj grupi?

Ima ih, ali kao da ih nema.

Da li znate da oni svakog meseca inkasiraju fiksno oko 68.000 dinara plus dnevnice, poslanički dodatak u iznosu od 30. 354 dinara, smeštaj, odvojeni život, prevoz, učešće u odborima, učešće u upravnim odborima?

Jedan od poslanika je Slaviša Bulatović, statistika kaže od 2016. ima 1 predlog amandmana, 3 javljanja po istom amandmanu, ukupno glasao 123 puta, nije glasao 126 puta, za skoro 6 godina poslaništva!!!

Drugi mlađani  Miloš Ilić, poznatiji kao „Očinji vid“, statistika kaže 2 govora i ništa više, glasao 207 puta, nije glasao 42 puta.

Slaviša Bulatović član dva odbora, Odbor za Kosovo i Metohiju i Odbor za kontrolu službi bezbednosti, aktivnosti  NULA (0).

Milan Ilić član 3 odbora, Odbor za dijasporu i Srbe u regionu, Odbor za EU integracije, Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, aktivnost  NULA (0).

Pitamo se, šta građani plaćaju svojim parama?

Njihovo prisustvo ili odsustvo?

Šta su ova dvojica učinili za Vranje, za bezbednost, zapošljavanje, smanjenje siromaštva?

Jedino siromaštvo koje su smanjili je njihovo ali samo u materijalnom pogledu. 

Jedan od njih je čak i školsko dvorište u Vranjskoj Banji dodelio svom ocu.

A demonstrirali su entuzijazam i obećanja u kampanji?

Poslanik Milan Ilić bio je posebno inspirativan u govoru gde je pohvalio Zakon o zaduživanju Republike Srbije kod Uni Credit banke u iznosu od 11 milijardi 288 miliona i 640 hiljada dinara, odnosno zaduživanju građana koje predstavlja i njihove dece, jer zaduživanje je drugo ime stranke kojoj pripada.

Očinji vid se osvrnuo na tvrdnju da zna da Dragan Đilas ima 619 miliona dinara na 53 računa u 17 zemalja.

Da li su ga na Akademiji SNS učili da je zaduživanje građana štetno, opterećujuće i da ako zna sa sigurnošću da je neko nešto pokrao treba da odmah podnese prijavu nadležnim službama?

Na kraju vidimo da su svi njegovi govori i tvrdnje bili još jedan vetar i pas koji laje.

Ostaje pitanje šta su poslanici uradili za Vranje, za građane koji ih plaćaju ako ni jedan ni drugi u statistici pod rubrikom „pitanja gradjana“ imaju NULU (0).

NULA I NULA daju samo jedno veliko NIŠTA!!!“, navodi se u  saopštenju GrO Stranke slobode i pravde u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Vasa
Vasa
2 godine pre

“Očinji vid” ha ha ha ha, kakav nadimak 🙂