SRS: „Zašto ne rešavate probleme u selu Vrtogoš?“

VRANJE

Saopštenjem za javnost Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Vranju ukazao je na pitanje nedostatka vode za piće u selu Vrtogoš i pozvao vlast u Vranju da već jednom započne sa rešavanjem problema koji decenijama opterećuju svakodnevni život stanovnika ovog sela.

„Nažalost, selo ni do danas nema vodovod, a samim tim ni elementarne uslove za život dostojan 21. veka. Naprednjačka vlast se uoči lokalnih izbora sredinom 2020. godine smilovala i asfaltirala nekoliko ulica u selu. Međutim, to nije dovoljno zato što je neozbiljno očekivati da ljudi ostanu na selu, zasnuju porodicu i razvijaju poljoprivredu, ako nemaju vodu u svojim kućama.

Gradska vlast u Vranju morala bi znati da broj stanovnika u vranjskim selima neprekidno opada i da se tome može stati na put samo rešavanjem životnih problema stanovnika sela.

Mi, srpski radikali, pozivamo naprednjačku vlast da pod hitno pristupi rebalansu gradskog budžeta i da obedzbedi sredstva za izgradnju vodovoda do sela Vrtogoš.

Takođe, pozivamo gradsku vlast da pod hitno, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede obezbedi podsticajna sredstva za proširenje zasada pod voćem u Vrtogošu, kako bi motivisala mlade ljude da ostanu na selu. Preciznije, kako bi im pružila realnu i održivu perspektivu za ostanak i opstanak u Vrtogošu.

Neozbiljno je da se vlast ovog sela seti samo u predizbornoj kampanji kada joj trebaju glasovi, kako bi sebi i svojim jurišnicima obezbedila ugodan život.

Mi, srpski radikali, mnogo vremena posvetili smo dokazivanju da se novac u Vranju troši na besmislene projekte i nemamo nameru da ćutimo o problemima sa kojima se suočavaju stanovnici sela na teritoriji grada Vranja.

Besmisleno je govoriti o bilo kakvom napretku i razvoju, dok svi građani nemaju elementarne uslove za život i opstanak na svojim ognjištima.

Velika je sramota da vlast građanima naplaćuje poreze i brojne druge dažbine, a da od tih građana očekuje da žive u uslovima koji ne priliče 21. veku“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SRS u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare