SRS : PREDSTAVLjEN PLAN ZA OPORAVAK PRIVREDE

 

LESKOVAC

Poslanički kandidat Tomislav Ljubenović predstvio je deo stranačkog programa koji se odnosi na oporavak privrede i industrije rekavši da je Srbiji neophodno hitno i odgovorno sprovođenje procesa reindustrijalizacije, što podrazumeva primenu dugoročnih i srednjoročnih mera.

„U periodu od 2000. godine privredni subjekti su izloženi ogromnoj nelojalnoj konkurenciji sa kojom nisu mogli da se nose. Kolapsu srpske privrede naročito je doprineo proces privatizacije i poklanjanja strateških preduzeća tajkunima, kao i besomučno uništavanje privrednih subjekata koji su godinama stvarala dobit, zapošljavala novu radnu snagu, razvijali nove tehnološke procese, a nakon privatizacije, zbog atraktivnih lokacija, prinudno su gurani u stečaj i likvidaciju. Strateški pravci razvoja domaće privrede biće zasnovani na zdravim ekonomskim osnovama, a ne na štetočinskoj saradnji sa Međunarodnim monetarnim fondom. Srpska radikalna stranka teži ka ekonomskoj saradnji sa Ruskom Federacijom, a privredni razvoj Srbije finansiraće se preko povećanja industrijske proizvodnje i poljoprivredne proizvodnje preduzeća koja su u srpskom vlasništvu. Država će subvencijama i povoljnim propisima, kao i odgovornom carinskom politikom, štititi ta srpska preduzeća i srpske poljoprivrednike.“

Leskovac SRS Toma Ljubenovic

Ljubenović je pobrojao i najznačajnije mere koje će SRS preduzeti u cilju podsticanja razvoja privrede i industrije, a to je samnjenje stope poreza i doprinosa na zarade zaposlenih u industrijskoj proizvodnji, omogućavanje supstitucije uvoznih proizvoda domaćim proizvodima uz primenu zakonodavnih i finansijskih instrumenata, zakonodavne promene u cilju ograničavanja maksimalnog iznosa lokalnih poreskih taksi i nameta za privrednike, omogućavanje strateškog partnerstva kako bi se izvršio prodor kapitala i investitora iz Ruske Federacije, znatno veće i racionalnije državne podsticaje, kao i donošenje mera koje za cilj imaju efikasno suzbijanje sive ekonomije i korupcije u privredi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare