SRS: “Kome odgovara nestanak sela Ribince?”

VRANJE

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Vranju podseća gradsku vlast da stanovnici sela Ribince godinama čekaju da se gradska vlast smiluje i da izgradi novi dom kulture. Stari je srušen prilikom izgradnje autoputa, a tadašnja gradska vlast obećala je brzu izgradnju novog. Reč je o objektu u kome su se nekada okupljali stanovnici ovog sela i obeležavali razne praznike, a takvo jedno mesto posebno je značilo omladini, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske radikalne stranke.

U saopštenju se dalje kaže da „Gradska vlast, kako prethodna, tako i sadašnja, ne preduzima gotovo ništa kako bi se ovaj objekat ponovo izgradio. Mi, srpski radikali, podsećamo javnost da je javno preduzeće „Putevi Srbije“, nakon rušenja starog doma kulture, uplatilo skoro 10 miliona dinara u budžet grada Vranja za izgradnju novog. Koliko nam je poznato, ova sredstva ostala su neutrošena. Nepoznato nam je šta sprečava sadašnju gradsku vlast da ta sredstva utroši za izgradnju doma kulture u selu Ribince. Mi ne možemo prihvatiti „argument“ da u selu Ribince ne postoji parcela na kojoj bi se mogao izgraditi dom kulture. Pouzdano znamo da postoji odgovarajuća parcela za izgradnju doma kulture. Međutim, nije problem u parcelama, nego u nedostatku dobre volje gradske vlasti da reši ovaj problem. Logično, postavlja se pitanje, zašto gradska vlast ne želi da izgradi objekat u kome bi, po obećanjima, bila kancelarija mesne zajednice, prostor za proslave i druženja, vrtić i izdvojeno odeljenje za učenike osnovne škole od prvog do četvrtog razreda. O fudbalskom terenu i dečijem igralištu da ne govorimo.

Pitamo se, čemu služi parola „ZA NAŠU DECU“, ako su deca iz sela Ribince uskraćena za elementarne stvari? Šta su stanovnici ovog mesta  zgrešili gradskoj vlasti, da ih ovako surovo kažnjava? Smešno zvuče parole vladajuće stranke da se bori za ostanak mladih ljudi na selima, a na delu pokazuje da nije sposobna da izgradi jedan dom kulture, iako su sredstva za izgradnju odavno obezbeđena.

Stanovnici sela Ribince nisu zaslužili ovakvo poniženje.

Nama je dobro poznato da gradsku vlast interesuju samo glasovi. Međutim, mi, srpski radikali, nemamo nameru da ćutimo i nećemo dati mira gradskoj vlasti dok se ne izgradi novi dom kulture. Svi znaju da su srpski radikali bili i ostali glas naroda, kaže se u saopštenju  Gradskog odbora SRS u Vranju.                   

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare