Srpski zid ponosa u dvorištu Komande Kopnene vojske

NIŠ

Povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije u dvorištu Komande Kopnene vojske upriličena je vojnička svečanost, kojoj su pored generala, oficira, podoficira, vojnika i civilnih lica Komande Kopnene vojske prisustvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški i vojni  Arsenije.                     

Ovom prilikom, javnosti je predstavljen mural sa patriotskim motivima iz slavne istorije srpske vojske. General Simović se obratio na ovom svečanom skupu, povodom Dana Vojske Srbije, i  predstavio sadržaj murala, na koji je ponosan ceo Niš i svaki patriota u vojsci i van nje.

              Verovatno jedan od najvećih i istorijski najdetaljnijih murala u Nišu i šire, jeste upravo mural koji je nazvan Srpski zid ponosa. Ništa neobično, za one koji ga znaju, inicijator izrade murala, po čijoj idejnoj zamisli motiva je izrađen, jeste general Simović.

            Mural je svojevrsno predvorje čuvene Spomen sobe Kopnene vojske, koja u Nišu postoji od 2017. godine, iako je zvanično otvaranje bilo 2018. godine, koja čuva sećanje na sve poginule i nestale u svim ratovima devedesetih godina prošlog veka, NATO agresiji i Kopnenoj zoni bezbednosti, ali i sećanja na stradale u srpsko-turskim ratovima, balkanskim ratovima i Prvom i Drugom svetskom ratu.

              Obeležavanju je prisustvovala gradonačelnica Grada Niša Dragana Sotirovski, kao i predstavnici institucija, javnih preduzeća i privrednika, sa kojima je Komanda Kopnene vojske ostvarila saradnju u prethodnom periodu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare