Antivakseri prete školama

LONDON

Školski saveti u Velikoj Britaniji trebalo bi da mogu da spreče antivaksere da protestuju ispred škola, izjavio je lider opozicionih laburista Kir Starmer.

Starmer je rekao da je “bolesno” što antivakseri šire “opasne dezinformacije” deci, i pozvao vladu da “hitno” ažurira zakon kako bi se nalog za zabranu mogao primenjivati što pre u blizini ulaza u škole, prenosi BBC.

Lider najveće opozicione partije u britanskom parlamentu je kazao da bi lokalne vlasti trebalo da imaju ovlašćenja da zaštite javne prostore, ako se oko toga slože škola, predsednik školskog saveta i šef lokalne policije.

Kako prenosi RAdio Slbodnda Evropa (RSE), i neki ministri u britanskoj vladi izrazili su zabrinutost zbog ovakvih događaja.

Ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel rekla je da je sloboda protesta temeljni deo demokratije, ali je izjavila za “Dejli telegraf” da je potpuno neprihvatljivo da se deca, nastavnici ili roditelji zastrašuju i maltretiraju izvan škole od strane antivaksera, da se šire dezinformacije i opasne laži o programu vakcina koje spasavaju život.

Gotovo osam od 10 škola reklo je da su bile na meti antivaksera u nedavnom istraživanju sindikata Asocijacije školskih i fakultetskih vođa (ASCL).

Većina toga bila je putem e-pošte u kojoj se pretilo pravnim postupkom, ali ASCL je rekao da je u nekim slučajevima osoblju pretilo fizički, a u drugim prilikama antivakseri su dobili pristup školskim stranicama.

Izvor: FoNet 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare