SRPSKA RADIKALNA STRANKA NA IZBORE SAMOSTALNO

LESKOVAC

 

Srpska radiklan stranka će na predsojeće izbore izlaziti samostalno, rekla je danas predsednica Gradskog odbora SRS u Leskovcu Lidija Dimitrijević.

 

Ona je dodala  da predstojeći parlamentarni izbori pred Srbiju uvode  referendumsko pitanje – za prorusku opciju ili Evropsku uniju. Svakodnevni život je pokazao potpuno pogrešan put kojim sadašnja vlast vodi Srbiju, jer u odnosima Srbije i EU nema reciprociteta, sve je isključivo u korist Evropske unije, rekla je ona.

 

SRS na izbore izlazi sa programom za oporavak privrede i okosnicu ekonomskog programa čine pre svega zaštita domaće privrede kroz ponovo uvođenje carina i mnogo intenzivnija saradnja sa Ruskom Federacijom.

„Što se tiče nas koji živimo na ovom području koje je u prilično lošijoj ekonomskoj situaciji u odnosu na druge delove Srbije, smatramo da bismo generalno stvaranjem jednog novog poslovnog ambijenta i te kako mogli da iskoristimo sve pogodnosti koje ovo područje pruža, kao i navike našeg stanovništva, jer ovde žive vredni ljudi koje žele da rade umesto da se masovno iseljavaju“ dodala je Dimitrijevićeva.

 

Danas je obeleženo i dvadeset šest godina od osnivanja  SRS.

 

 

Osnivački kongres Srpskog slobodarskog pokreta u Batajnici koji je održan 23. januara 1990. godine smatra se kao Prvi otadžbinski kosgres Srpske radikalne stranke.

Dimitrijević je podsetila na uspone i padove stranke za  ovo vreme, posebno naznačavajući ponos što svoj program i političke stavove nisu promenili u dnevno-političke svrhe.

„Jedna od najtežih stvari koja je zadesila stranku je dvanestogodišnje tamnovanje predsednika SRS-a Vojislava Šešelja u Haškom kazamatu gde još uvek čekamo presudu, a druga je pokušaj puča 2008. izvedenog u saradnji stranih ambasadora, domaćih tajkuna i Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. NJihov cilj je bio najpre preotimanje stranke, a potom uništenje. Nisu uspeli u tome, iako su nas u jednom trenutku itekako oslabili, ali ne i uništili. Zahvaljujući iskrenim srpskim patriotama i entuzijastima saačuvani su zdravi temelji stranke.“

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
nIKOLA
nIKOLA
8 godine pre

први пут стичем право да гласам и срећан сам због тога јер ће Српска радикална странка имати мој глас

folklorac
folklorac
8 godine pre

Ne znam zasto, ali sto vise slusam ove druge sve vise mi se cini da su radikali u pravu!

Sasa
Sasa
8 godine pre

Jedina politicka stranka koja je ostala dosledna svoje politike i koja moze Srbiju izvuci iz ove krize u kojoj se nalazimo.

promene
promene
8 godine pre

Ekonomski preporod jedino moguc u saradnji sa mocnom Rusijom.Pogubna politika Evropske unije nema alternativu i dovela je građane Srbije do potpunog siromastva.Svaka cast Radikalima.