SREDSTVA ZA KOMASACIJU U PRIBOJU

LESKOVAC

Za sprovođenje komasacije u katastarskoj opštini Priboj Gradsko veće je odobrilo 60.000 dinara. Proces komasacije počeo je prošle godine, reč je o zemljištu bivšeg društvenog preduzeća „Navip“ Plantaža na površini nešto manjoj od 1.100 hektara. U katastarskoj opštini Priboj komasacija je ušla u fazu kada sledi raspodela zemljišta, što je zavrna faza komasacije.

-Prostor koji je u vlasništvu države, 63 hektara, smo očistili i poorali, to je oranje tipa rigolovanje, duboko oranje, da komisija privatnike, kojih ima nešto preko 50, smesti u jednu tablu površine pet hektara. To su male parcele, i svaka parcela će biti odvojena takozvanim kamenim belezima, koji su dimenzija 10 puta 10 puta 50 santimetara, i u trenutku kada budu postavljeni na terenu oni neće biti jasno uočljivi. Da bi se ovaj posao završio, potrebno je da se izvrši takozvana dopunska obrada zemljišta, odnosno tanjiranje u dva navrata i da se postave belezi. Ovaj posao bi trebalo da se obavi do kraja oktobra, rekao je Boban Sokolović.

Na 88. sednici Gradskog veća doneta je odluka da se priznaju putni troškovi  pratiocima učenika škole za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ za školsku 2015/2016. godinu. Na jednoj od ranijih sednica Gradsko veće je donelo odluku da se priznaju troškovi pratiocima koji koriste javni prevoz, dok je sada odlučeno da troškovi budu priznati i onima koji koriste sopstveni prevoz, u visini mesečne karte javnog prevoza na toj relaciji, što ukupno na mesečnom nivou iznosi 51.948 dinara.

Gradsko veće je usvojilo i izveštaje komisije za rešavanje u upravnom postupku u drugom stepenu i za rešavanje sukoba nadležnosti, sa devete sednice održane 30. septembra.

Udruženju za zaštitu i odgoj ptica „Štiglić“ Leskovac, za organizaciju izložbe pod nazivom „Izložba ptica Leskovac 2015. godine“, odobreno je 53.000 dinara. Novčana sredstva u iznosu od 132.000 dinara dobiće i rukometni klub „Dubočica 54“ za adaptaciju semafora za rukometne utakmice, budući da su ušli u viši rang takmičenja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare