SREDSTVA OBEZBEDJENA A RADOVI POČINJU DOGODINE

LESKOVAC

 

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić  je danas bišao sportsku halu na lokaciji Dom partizana i najavio konačni završetak radova, jer su sredstva, kaže,  za to obezbeđena.

Gradonačelnik Leskovca je podsetio da je sala počela da se gradi oktobra 2011. i da je njen kapacitet 500 posetilaca.

„Izgradnja je počela pa osnovnom ugovoru koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta u iznosu od 52 miliona dinara. Nakon osnovnog ugovora grad Leskovac je finansirao izvođenje dodatnih radova 2012. godine u vrednosti od 4,4 miliona dinara. Do sada je završeno 47% kompletnog objekta. Grad Leskovac je konkurisao prošle godine,  po osnovu javnog poziva za prijavu jedinica lokalnih samouprava radi učešća u programu “Završetak izgradnje sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije “Završiti započeto”” koji je sprovelo Ministarstvo omladine i sporta. Ukupna vrednost preostalih radova iznosi 65 miliona dinara. Preostali su građevinski radovi, instalacija vodovodne i eletrične mreže i mašinskih instalacija. Završetak ove dvorane je od velikog značaja za naš grad, za sve mlade, a posebno za decu koja žele da se bave sporto, ” rekao je  Cvetanović i dodao da je  državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić obezebedio više od 3,5 miliona evra za konkretne projekte od Evropske unije

Bivši vrhunski rukometaš Predrag Peruničić je rekao da do ovoga ne bi došlo da lokalna samouprava nije bila ažurna.

“U vremenu smo štednje, zbog čega smo se mi okrenuli evropskim fondovima i trenutno smo jedino državno ministarstvo u zemljama u okruženju koje može direktno da vuče sredstva od evropskih fondova. Usmerili smo ih tamo gde je najpotrebnije, pre svega tamo gde možemo da završimo nešto što je započeto, bez obzira na to ko je počeo i kada je počeo. Upornošću gradonačelnika uspeo je da prođe ne samo projekat ove dvorane, već i projekti u Bojniku i Gadžinom Hanu. Nema dugačkih rokova, sve pripreme moraju biti završene do novembra kada će evropske institucije raspisati javnu nabavku i očekujemo početak radova na ovom objektu februara ili marta sledeće godine”, rekao je Peruničić.

Leskovac Peruničić 1

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare