Srednjoškolcima i studentima uručene gradske stipendije

NIŠ

 „Vašim rezultatima u školi i na takmičenjima pokazujete, ne samo da ste talentovani, već da i na jedan poseban način predstavljate pre svega vas same, vaše porodice, škole i grad Niš. Ova novčana stipendija ne treba da vam  bude pomoć u novcu već motiv da talenat koji imate nastavite da negujete, da  upišete fakultete koji sutradan mogu da vam donesu dobar posao ali i da ga dobijete u Nišu. Ako slučajno i odete uvek imajte na  umu da vas ovde čekaju vaši roditelji i vaš Grad i da nam se vratite da zajedničkim snagama razvijamo Niš“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dobitncima stipendije.

  Sličnim rečima se obratila i studentima koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju.  Čestitajući im na uspehu koji postižu ona je istakla da veruje da će biti deo velike zajednice u Gradu Nišu.

                                   „Neki od vas će ostati na fakultetima, neki će pronaći  posao u nekoj od ustanova ili institucija u gradu. U svakom slučaju Grad je uvek tu da vam pomogne na tom putu i uvek ćemo se truditi da pomogne kako vama tako i vašim roditeljima“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

                                    Ona  je dodala da će učenicima i studentima već danas biti isplaćene četiri zaostale stipendije, od januara do maja.

                                   Lana Danković je učenica prve godine Gimnazije „Bora Stanković“ u Nišu.

                                 „Stipendija koju dobijamo od Grada veliki je podsticaj za dalje uspehe i da još više radimo i trudimo se i sebe, ali i naše roditelje, nastavnike i grad učinimo ponosnim“, kazala je Lana.

                                   Sa njom se slaže i njen školski drug Jovan Zdravković koji je učenik trećeg razreda Gimnazije „Bora Stanković“ i treća je godina.                                    „Više od novca mi znači satisfakcija koju dobijamo od Grada. Ovo je samo dodatni motiv da nastavimo sa radom i da se i iduće godine nađemo na ovom spisku, da pokažemo da i Niš ima pametne mlade ljude kojima može da se ponosi“, ističe Jovan. (kraj) VP/ LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare