Srednjoškolci skupljaju plastiku

NIŠ

Možemo da želimo čistiji Niš, da se žalimo na zagađene reke, vazduh, prljave ulice, ali sve dok neko ne pokrene inicijativu ostaće samo na tome”, kaže Anastasija Milojić, inicijatorka akcije, učenica Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”, inicijator ekološke akcije prikupljanja plastične ambalaže u Tvrđavi. Akcija je organizovana u cilju podizanja svesti građana o značaju reciklaže. Plastična ambalaža sakupljena u toku akcije biće prosleđena na reciklažu, dok će čepovi biti donirani Udruženju “Čep za hendikep”. Akcija se odvija pod sloganom “Smanji plastično-promeni drastično”.

                Anastasija Milojić dodaje da je važno  da čuvamo okolinu jer time doprinosimo zajednici.

                 “Kroz ovakve akcije podižemo svest građana o ekologiji i čuvamo grad za buduća pokolenja, ali isto tako činimo nešto dobro za sebe i svoje okruženje”, kaže Anastasija.

                Akciju su podržali mnogobrojni građani koji su se i sami pridružili ovoj akciji.

              “ Akcija koju ovi mladi ljudi organizuju je primar kako svi moramo da se ponašamo, da učinimo sve da sačuvamo planetu a to možemo da uradimo i uz pomoć recikliranja nekih materijala. Kada bi se svakog dana ovako ponašali svi bi bilo drugačije. Grad bi bio čistiji, a planeta sigurnija”, kaže jedna Nišlijka.

               Akciji su se priključili i drugi srednjoškolci Marija Milojić iz Gimnazije “9. maj”, Staša  Vuksanović  i Jovan Cvijanović iz Gimnazije “Svetozar Marković” kao i Aleksa Nikolić iz Medicinske škole “Dr  Miodrag Lazić”.

               Ideja za akciju nastala je na Kampu mladih lidera koji je Anastasija pohađala. Ekološka akcija se organizuje pod sloganom “Smanji plastično-promeni drastično”.

              Na akciji je prikupljeno nešto više od 1000 zatvarača i stotinu plastičnih flaša.

              Projektu su se priključili Kancelarija za mlade Grada Niša i Kancelarija za mlade Gradske opštine “Crveni Krst“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare