Srebro sa Afrodita kupa na Kipru 

NIŠ

Prethodnih dana streličarska reprezentacija Srbije učestvovala je na”Afrodita Kupu”, međunarodnom turniru na Kipru. Uz domaćina, na ovom turniru je učestvovalo još 8 zemalja sa ukupno stotinak takmičara u seniorskim, juniorskim, i kadetskim konkurencijama. U konkurenciji juniora takmičio se i Nišlija Mihajlo

Stefanović, a tim Srbije je predvodio niški trener Miljko Čolović.

“Streličarski savez Srbije ima dugogodišnje prijateljstvo sa kiparskom

streličarskom federacijom pa je ovaj turnir postao već tradicionalna destinacija za našu reprezentaciju. Ovo je bilo takmičenje na otvorenom, jer vremenski uslovi na Kipru i dalje dozvoljavaju gađanje van sale”, kažu u SK Niš.

                          Reprezentacija se vratila sa 4 individualne medalje i jednom ekipnom.

                       “Nama svakako najinteresantnija je ona koju je osvojio Mihajlo. On je

posle trećeg mesta u kvalifikacijama, kroz eliminacije došao do borbe za zlatnu medalju gde ga je čekao takmičar iz Poljske. U meču koji je bio neizvestan do poslednje strele, takmičar iz Poljske je odneo pobedu pa se Mihajlo okitio srebrnim odličjem”, kažu u SK Niš.

                        Za njih je ovo bila značajna medalja jer je samo takmičenje bilo odlična prilika za sticanje novih iskustava na međunarodnim susretima.

                        “Konkurencija nije bila nikako zanemarljiva jer su protivnici bili iz Poljske i Rusije koje važe za veoma jake evropske streličarske sile sa dugogodišnjom

tradicijom i školom koja je iznedrila kako evropske tako i olimpijske šampione. Mihajlo se pokazao odlično i jako smo zadovoljni što sa ovakvim rezultatom startuje zimsku sezonu na domaćem terenu”, dodaju u SK Niš.

                         Od ostalih osvajača iz srpskog tima tu je i  Jovica Velimirović koji je

osvojio bronzu u seniorima olimpijskim lukom, Petronijević Milica Petronijević koja

je osvojila bronzu u konkurenciji juniorki kompaund lukom, i  Stefan Žikić koji je osvojio srebro u konkurenciji seniora kompaund lukom. Kompaund ekipa je takođe zauzela drugo mesto u finalnom plasmanu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare