SRC “Dubočica” od 2015. godine ima dvadeset miliona dug za struju

LESKOVAC

Usluge SRC „Dubočica“ koristi tridesetak klubova bez naknade, naglašava direktor Miodrag Rajković.

„To znači da ćemo na mesečnom nivou imati oko 90 utakmica i 1800 raznih treninga, ali i više hiljada raznih rekreativaca kao korisnika dvorane i bazena. uz pomoć grada smo krenuli u neke aktivnosti još 2019. godine, a završićemo ih u 2020. Pre svega, to je sređivanje eksterijera ulaza u dvoranu, kao i sređivanje hodnika i aneksa dvorane. Planiramo osposobljavanje ventilacije i grejanja u dvorani, iznos za to je veći i nadam se da ćemo uz pomoć grada to uspeti da osposobimo. Od naših ekonomskih mogućnosti zavisiće rekonstrukcija parketa velike dvorane, kao i nabavka mašine za čišćenje i održavanje parketa i pločica u samoj ustanovi. Nadamo se da kroz određene projekte kod nekih ministarstava dobijemo mogućnost da zamenimo stolice na istočnoj i zapadnoj tribini, s obzirom da se one koriste još od 1983. godine. Želja nam je i da stvorimo bolje uslove za tehničko osoblje i ekipe tokom utakmice, jer bi tako mogli kod nas da se održavaju i neki veći događaji, kao i međunarodne utakmice. Očekuje nas i sređivanje male dvorane i tu je u toku rekonstrukcija parketa, a planiramo da tamo postavimo i stolice. Najvažnija stvar koju planiramo za radove na bazenu je sređivanje sanitarnih čvorova i tuš kabine, sa ugradnjom senzorskih slavina zbog štednje i sprečavanja odnošenja istih.“

Što se finansijskog plana tiče, očekuje se prihod od oko 103 miliona dinara. Od te sume skoro 98 miliona je iz budžeta grada, dok su ostalo sopstveni prihodi.

Direktor Rajković je rekao da oko 70% novca odlazi na plate zaposlenih i isplatu dugovanja za struju.

„Od 2015. godine imamo dug od nekih 20 miliona. Nama je tu grad pomogao i izašao u susret i nadam se da ćemo na kraju ove godine biti bez dugovanja. Naša poslovna politika u narednom periodu biće usmerena na povećanje prihoda od komercijalnih aktivnosti, prvenstveno od izdavanja sale.“

10
Ostavite komentar

avatar
6 Tema komentara
4 Odgovori na temu
1 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
9 Autor komentara
Lepa BrenaUlozite u SrcMiroslavzenu za direktoraЈужна пруга Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Lepa Brena
Gost
Lepa Brena

Kakva sedista?. Svi toaleti su zakatanceni.Onaj Rus sto stavi onectramboline u centar je ruglo. Cistacice nista ne rade.Ovaj direktor teska flegma. Bice ruina za 2 gofine ako ovako nastave.Hala je puna pacova.

zenu za direktora
Gost
zenu za direktora

Samo se crta gde treba uloziti pare.Jel deca hoce sport u SRC, jel osvajaju medalje, jel su uspesne skole plivanja, jel se u SRC treniraju i drugi sportovi, igraju se utakmice? Pa dajte da renoviramo SRC. Ajde, kazite od kad dinar nije ulozen? Pa dvajes godine nas sluzi, treba sad ponovo da investiramo. Tolike generacije su prosle kroz SRC. A ovog direktora promenite, nema smisla za posao.

Miroslav
Gost
Miroslav

Da bre zenu. Onu devojku iz muzej neka stave sto pokupova sve nagrade na cel svet.

Ulozite u Src
Gost
Ulozite u Src

Ima on strucnjakinje za sport. Ako nisu i za razonodu sta ih cuva po kabinet. Posto su cista desetka odma da uskoce u SRC. Salu na stranu, ako neka slusa, SRC je izazov, posao vise nego popularan, poteskoce resive uz pare grada, rezultat i uspeh neizbezni. Ako vec daju pare, nek stave svog direktora i to zenu da protrese paucinu, nahvatala se decenijama, potrebno je provetravanje. Ima sns kadar medju zenama, kojamoze da uzme jednog zamenika ekonomistu i eto resen problem.

Јужна пруга
Gost
Јужна пруга

Браво Зоке за коментар. Еј 120 радника или данас 70, 70% буџета на плате, за халу , где тоалети не раде, улази неосветљени и мораш да пазиш да ногу не поломиш, кров прокишњава, свлачионице и све остало као у прошчом веку…. Све је то резултат рада политичких полтрона,којима је хала била страначки плен. И седишта су у свему томе заиста најмањи проблем и у најбољем стању,али очигледно би неко заменом узео леп проценат.

Miroslav
Gost
Miroslav

E pa na sledecu raspodelu nek uzme Mesko SRC da vidimo sta ce da uradi , a uzmite npr. muzej gde se samo daju pare. Tu i majmun na mesto direktora ce bude uspesan, a da se pokaze u SRC.

Zoke
Gost
Zoke

SRC je do 2000.godine imala 5 upošljenika (ok, nije bio završen bazen i nije bilo potrebe za još kojim radnikom). U jednom trenutku pre par godina bilo ih je oko 120, ovih dana 70ak. Sve su to, do poslednjeg, partijski aktivisti. Hala je zaista ruina i ne postoji deo hale za koji može da se kaže da na nesto liči za razliku od Hale koju je održavalo 5 radnika. Pametnom dosta.

glasam za SRC
Gost
glasam za SRC

Ali, ako i u takvim uslovima mi imamo asove, dajte hitno investiciju u SRC i sposobnijeg direktora, da natera te partijski primljene da rade, jer nisu zaposljeni da sede, nego da RADE, dajte nekog da istera neradnike, a ne da mu guslaju uz glavu telohranitelji, mozda neku zenu, jer sa zenom se pravi muskarci fizicki ne razracunavaju, a i ko je jos sa zenom izasao na kraju. Niko, pa ni taj! Imate pomocnice koje pohvaljujete, pa dajte im sansu da se stvarno ostvare ko direktorke, jer vidite da su bolji rukovodioci od muskaraca, a ne pod skut kabineta da krijete zene, a i muzevi ce vam biti zahvalni. Sportisti su nam divni, znate li koliko sekcija je tu dolazilo, deca su igrala i stoni tenis, pa kosarku, nije samo plivanje, bio je i rukomet. Organizujte skolska takmicenja pa je dosta. Uz sponzore je mnogo lepse, a ima ih u Leskovcu, hvala bogu. Bolje je rekonstruisati SRC nego graditi stadione, trgove, imati predstave i projekcije filmova, pesnike i slikare.

Sasa
Gost
Sasa

Nije jos totalna ruina. Treba uloziti dosta novca za njegovo sredjivanje. Bolje tu ulagati novac gde nasa deca vezbaju nego na glupost u lkc i muzeju, gde se trose pare a ne zna se za sta. Za licne promocije direktora. Pa i slepcu da date pare napravice kakav takav rezultat.

ivan
Gost
ivan

pa po ovom pisanju src je ruina koju treba zatvoriti

Проститутки Бишкека