putlocker movies

istanbul escort iptv pulibetpulibet

Srbiji odobreno 5,5 miliona evra za izradu tehničke dokumentacije za prugu

NIŠ

Srbiji su odobrena sredstva za izradu tehničke dokumentacije za obilaznu prugu oko Niša i modernizaciju pruge Niš – Preševo, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade i mininstarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

Investicioni okvir za Zapadni Balkan (WBIF) podržaće sa ukupno 5,5 miliona evra bespovratnih sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju obilazne pruge oko Niša i modernizaciju pruge Niš-Preševo-granica sa Makedonijom.

Odluku o finansijskoj podršci pripremi tehničke dokumentacije za ova dva projekta Upravni odbor WBIF doneo je na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturu.

Od ukupnog iznosa, dva miliona evra odobreno je izradu projekta za građevinsku dozvolu za jednokolosečnu obilaznu prugu oko Niša, kao dela modernizacije pruge na Koridoru 10 od Niša do Dimitrovgrada, dok je 3,5 miliona evra opredeljeno za izradu idejnog projekta sa studijom opravdanosti i studijom procene uticaja na životnu sredinu za modernizaciju pruge na Koridoru 10, deonica Niš-Preševo-granica sa Makedonijom, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o