Srbi sa Kosova i Metohije i vlasti u Beogradu ne govore istim jezikom!

KOSOVSKA MITROVICA

Zaključak okruglog stola , koji je održan u Kosovskoj Mitrovici na temu “Unutarsrpski dijalog – da ili ne?” je  u dijalog da, ali uz oprez.

Treba iskoristiti poziv predsednika Republike Srbije na dijalog o Kosovu  da se javnosti, ali i vlastima u Beogradu saopšte stavovi i predlog strategije od strane slobodnomislećnih ljudi sa Kosova i Metohije, zaključeno je na okruglom stolu na kome je konstatovano da je neophodno da se “još jednom skrene pažnja javnosti da vlasti u Beogradu i kosovskometohijski Srbi „ne govore istim jezikom“ kada su mnoge važne stvari u pitanju”.
Srpski nacionalni forum je dogovorio da se sa dijalog među Srbima na Kosovu i Metohiji započne okriglim stolom u Gračanici, koji je zakazan za 14. septembar 2017. godine a na učešće u njemu će biti pozvani predstavnici svih političkih opcija, nevladinih organizacija i predstavnici Eparhije Raško-prizrenske.
Početkom oktobra 2017. godine Srpski nacionalni forum će organizovati okrugli sto “Kosovo i Metohija – kako dalje” na koji će pozvati predsednika Republike Srbije i predstavnike Vlade Srbije, i tada predestaviti Predlog strategije Srba sa Kosova i Metohije na kojoj “već uveliko radi ekspertska grupa Srpskog nacionalnog foruma”, saopšteno je iz ovog udruženja.

Učesnici okruglog stola u Kosovskoj Mitrovici su, izmedju ostalih, bili prof. dr Aleksandar Đikić, prof. dr Aleksandar Ćorac, Olivder Ivanović, Momčilo Trajković, Nenad Radosavljević, Aleksandar Jablanović i drugi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare