Srbi napuštaju institucije KosovaZVEČAN

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da je na sastanku političkih i institucionalnih predstavnika Srba odlučeno da Srbi napuste sve kosovske institucije.

On je posle sastanka, koji je trajao pola sata, rekao da će te odluke biti na snazi dok Priština ne povuče odluke o preregistraciji i formira Zajednicu srpskih opština, preneo je Kossev.

“Da budem jasan, mi Srbi sa Kosova i Metohije ne pretimo nikome, već se trudimo da sačuvamo mir i stabilnost, kao i svoje pravo na dostojanstven život, ostanak i opstanak, zato zahtevamo da Priština odmah počne da poštuje međunarodno pravo i sve sporazume koji su u dijalogu zaključeni između Beograda i Prištine, a koje je garantovala sama EU”, poručio je Rakić.

Rakić je dao ostavku na mesto ministra za zajednice i povratak, a potpredsednik Srpske liste Igor Simić
je u ime poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova dao  neopozivu ostavku.

U ime sudija Osnovnog suda u Mitrovici, sudija odeljenja Apelacionog suda u Prištini, administrativnih radnika i tužioca osnovnog suda u Mitrovici ostavku je dao sudija Apelacionog suda i član sudskog saveta u Prištini Nikola Kabašić.

Gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović dao je neopozive ostavke u ime gradonačelnika četiri opštine na severu Kosova.

Šef regionalne operative Mitrovica Sever,  kapetan Aleksandar Filipović ostavku je podneo u ime zaposlenih u Kosovskoj policiji uz poruku “Dosta je bilo”.

Odluke su pozdravljene gromoglasnim aplauzom, a službenici Kosovske policije regiona Sever skinuli su svoje uniforme.

Odmah nakon što su Srbi sa severa izašli iz kosovskih institucija u Zvečanu su počele da na bandere lepe srpske zastave uz natpis “Ovo je Srbija”. Sve je više zastava i na trafikama, okačenih iznad ulica. Ista situacija je i u severnom delu Mitrovice gde se zastave dele prolaznicima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare