Sramna zloupotreba tragične sudbine: Gde je granica ljudskosti?

BEOGRAD-NIŠ

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, najoštrije osuđuje sramnu i prljavu kampanju koju vodi aktuelna vlast preko svojih takozvanih „botova“ na društvenim mrežama protiv tragično stradalog Dejana Ilića, predsednika niškog sindikata „Sloga“, saopštio je taj sindikat.

U ime svih članova sindikata „Sloga“, osuđujemo svaku kampanju koja vređa uspomenu na njega.

Osuda ide na račun svih onih koji na društvenim mrežama vređaju uspomenu na čoveka koji je neumorno radio na zaštiti prava radnika. Gde je granica ljudskosti? Dejan Ilić je bio prepoznatljiv po svojoj borbi za pravdu i podneo je krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja protiv direktorke PU „Pčelica“ Svetlane Mitić.

Ova prljava kampanja, koju sprovode pojedinci bliski vlasti, koristi se kao zavesa kako bi se sakrile ozbiljne afere vezane za ustanovu PU „Pčelica“, i time štiti od odgovornosti one koji su učestvovali u tim aferama, na čelu sa direktorkom Svetlanom Mitić, a na koje ukazuju i iz Stranke slobode i pravde u Nišu.

Pozivamo sve građane Srbije da ostanu dosledni vrednostima pravde i solidarnosti i da se odupru ovakvim pokušajima manipulacije javnim mnjenjem i vređanja njegove porodice. Dejan Ilić zaslužuje da bude upamćen kao borac za radnička prava, a ne kao žrtva prljavih političkih igara.

Dejan Ilić, otac troje dece i borac za radnička prava, izgubio je život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 4. januara 2021. godine, kada je, zajedno sa dvanaestogodišnjim dečakom, kao pešak šetajući trotoarom niškog Bulevara Medijana, pokosio automobil vozača Nemanje Stankovića, koji je vozio velikom brzinom”, navodi se u saopštenju.(kraj) LJS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare