Obuka za bataljone vojne policije Kopnene vojske

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

U bataljonima vojne policije iz sastava Kopnene vojske u toku je intenzivna obuka profesionalnih vojnika i starešina koji su nedavno primili dužnosti u ovim jedinicama Vojske Srbije.

Obuka se realizuje zajedno sa iskusnim vojnim policajcima, a cilj je da celokupni profesionalni sastav u potpunosti zadovoljava visoke standarde obučenosti, te da se dalje unapredi borbena gotovost jedinica, objavila je Vojska Srbije.

Na poligonima i vežbovnom prostoru, vojni policajci uvežbavaju taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u realizaciji borbenih aktivnosti za koje su ove jedinice namenjene. Sada je težište na obuci za izvođenje protivterorističke borbe, od inicijalnog dobijanja podataka o aktivnostima u zoni odgovornosti, do blokade i uništenja terorističke grupe, navodi se u saopštenju.

U procesu obučavanja koristi se savremeno naoružanje, oprema i borbena vozila, koji vojnim policajcima omogućavaju da zadatke izvrše u potpunosti, na vreme i uz minimalan rizik po sopstvene snage.

Novoprimljene pripadnike jedinica vojne policije očekuje dugotrajna i kompleksna obuka kojom će dostići punu osposobljenost za realizaciju širokog spektra zadataka i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, dodaje s eu saopštenju. (kraj) VS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare