SPREČAVANJE KRADJE STRUJE

LESKOVAC

Operator distributivnog sistema ”EPS Distribucija” d.o.o. Beograd, Regionalni centar „Jugoistok“ Niš, Ogranak Elektrodistribucija Leskovac, obaveštava javnost i sve kupce električne energije o aktivnostima radi sprečavanja neovlašćenog korišćenja električne energije.

 

U cilju sprečavanja i otkrivanja slučajeva neovlašćenog korišćenja električne energije, Elektrodistribucija Leskovac provodi redovnu i intenzivnu kontrolu ispravnosti priključaka i mernih mesta kod svih kupaca električne energije. U slučaju utvrđivanja neovlašćenog korišćenja električne energije, vrši se obračun neovlašćeno utrošene energije, podnosi se krivična prijava, a objekat se isključuje sa distributivne mreže, uz gubitak statusa kupca. Nakon isključenja prestaje ugovor o snabdevanju i ugovor o pristupu za mesto primopredaje, a za ponovni priključak krajnji kupac pribavlja odobrenje za priključenje u skladu sa Zakonom o energetici i Uredbom o uslovima isporuke i snabdevanja električnom energijom,

 

Elektrodistribucija Leskovac je u toku 2015. godine podnela 394 krivične prijave,  povodom kojih su u toku postupci pred nadležnim tužilaštvima i sudovima, u kojima je već izrečeno 50 osuđujućih presuda, između ostalih i sa kaznom zatvora. Povodom krivičnih prijava, podnetih pre 2015. godine, izrečeno je 470 osuđujućih presuda, a trenutno su u toku krivični postupci pred nadležnim sudovima u 937 predmeta.

 

Elektrodistribucija Leskovac ukazuje da će značajno povećati broj kontrola priključaka i mernih mesta, koje će, u slučaju neovlašćenog korišćenja električne energije, imati za posledicu isključenje objekta, gubljenje statusa kupca električne energije, zaduživanje iznosom neovlašćeno utrošene energije, podnošenje krivične prijave i prinudnu naplatu obračuna neovlašćenog korišćenja električne energije.

 

Elektrodistribucija Leskovac se zahvaljuje svim kupcima koji koriste električnu energiju u skladu sa zakonom i uslovima isporuke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare