Sportskom centru kompanija “Zdravlje” uskraćuje grejanje, traže poskupljenje od 60 posto

LESKOVAC

Farmaceutska kompanija „Zdravlje“ obustavila je isporuku toplotne energije Sportskom-rekreativnom centru „Dubočica“ i zbog toga više od nedelju dana preko 200 plivača ne trenira, a veliko je pitanje da li će se i kako igrati ligaške utakmice u hali.

Ovaj centra od izgradnje koristi toplotnu energiju koja stiže iz kotlarnice kompanije „Zdravlja“, za šta plaća mesečno preko tri miliona dinara.

Kako sdaznajemo , iz ove kompanije (društveno odgovorne ??!!) odavno traže povećanje cene koja im se plaća za 60%, ali Grad Leskovac može da plati najviše 30% što je, kažu naši sagovornici koji su analizirali stvarni utrošak energenata, realno.

Direktor SRC „Dubočica“ Ivan Milovac kaže za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da mu je rečeno se toplotne energija ne isporučuje iz tehnoloških razloga.

„Dogovorili smo se i da isporučuju minimum toplotne energije Sportskom centru, kako bi mogli da naše instalacije za toplovodnu energiju održavamo u ispravnom stanju. Mislim da je u svakom slučaju najisplatljivija varijanta da centar ima sopstvenu kotlarnicu, ali je to velika investicija kako za nas, tako i za Grad Leskovac, te očekujemo pomoć i Republike.“

Pošto bazen nije u funkciji plivači sada rade tzv. suve treninge, kako bi ostali u trenažnom procesu. Košarkaši „Zdravlja“ i rukometaši „Dubočice 54“ su svoje ligaške utakmice odigrali kao domaćini, ali se u samoj hali nije osetio problem sa grejanjem tokom tih utakmica.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Maja
Maja
1 godina pre

Evo imam predlog: pošto grad kroz projektno finansiranje daje sredstva klubovima, a oni, opet naplaćuju treninge deci, te roditelji i dalje plaćaju, deo tih sredstava uložiti u plaćanje grejanja! Realno roditelji plaćaju a opet klubovi dobiju pare i od grada- znači ima mogućnosti da se plati grejanje! Nema potrebe da se samo fabrika Zdravlje odriče u korist hale, mogu i klubovi da se odreknu dela profita, zar ne?