Sportsko-rekreativni centar dobiće atletski stadion

Naredne godine kada budu  nabavljene sve neophodne građevinske dozvole, počeće radovi na rekonstrukciji i uređenje dela Sportsko-rekreativnog centra u Vranju.

Idejno rešenje uradila je projektantska kuća „Kapaprojekt“ iz Niša, koja je na zahtev Grada Vranja, kao investitora i na osnovu dodeljenog ugovora, održala prezentaciju.

Ono po čemu se ističe ovaj projekat je izgradnja više stadiona. U centralnom delu se planira izgradnja atletskog stadiona sa 8 staza, zatim terena za bacačke i skakačke sportove i fudbalskog stadiona dimenzija 102 sa 64 metra.

 Oko atletskog stadiona projektovana je staza za rolere. Predviđen je i multifunkcionalni sportski teren za mali fudbal, rukomet i košarku, dva terena za odbojku na pesku, sa pratećim tribinama. Pored postojećih teniskih terena planirana  jei  izgradnja pratećeg objekta sa svlačionicama i pomoćnim sadržajima.

U postojećem parku predviđena su igrališta za decu, skejt i adrenalinski park, veštačka stena, fontana, česme i urbani mobilijar.

Oko čitavog kompleksa je planirana rekreativna trim staza prekrivena malčom, pored koje će se nalaziti teretane na otvorenom. Čitav komleks biće ograđen, obezbeđen video nadzorom, opremljen savremenim telekomunikacionim instalacijama, rasvetom i ostalim mobilijarom.

Osnov za izradu ovog projekta je Urbanistički projekat za izgradnju i uređenje dela Sportsko-rekreativnog centra u Vranju koji je uradio ,,Zavod za urbanizam“.

S obzirom da se radi o velikom i značajnom projekatu u finansijskom smislu, Grad kao investitor zahteva faznu izgradnju čitavog kompleksa.

Predstoji procena vrednosti ovog poduhavata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare