Sportski teren u Maloj Grabovnici

LESKOVAC

Kad se vredni ljudi slože, sve se može, pa i da zapuštena ledina postane moderni sportski teren na otvorenom, kakav smo danas  posetili u Maloj Gradobvnici.

Udruženim snagama, kroz rad i finansijsko izdvajanje od skora pola miliona dinara, žitelji Male Grabovnice, uz pomoć sponzora, pripitomili su parcelu  na ulazu u selu. Očistili je, omedjili i pripremili za transformaciju u moderno sportsko igralište:

–          Zemljište je javna svojina, ali je to bila zapuštena parcela, zarasla u korov i šiblje. Veliku zahvalnost dugujemo gradonačelniku Cvetanoviću i njegovim saradnicima, a posebno meštanima, koji su prihvatili i podržali predlog da deci i mladimo stvorimo mesto za rekreaciju i druženje. Svako je pomogao koliko je mogao, a zajednički rad i trud rezultirao je modernim terenom, koji nam služi za ponos, ističe predsednik Saveta mesne zajednice,  Nenad Stefanović.

Držeći se obećanja da će, kad god vidi inicijativu gradjana, lokalna samouprava obezbediti podršku, grad je pomogao finansijskim sredstvima:

–          Deca i mladi  iz Male Grabovnice su dobili adekvatan prostor za bavljenje sportom i rekreacijom. Da bismo im to omogućili, iz budžeta smo izdvojili 1,5 miliona dinara, ali to, bez angažovanja meštana ovog sela i sponzora, ne bi bilo dovoljno da se kompletan posao završi. Zato je naša obaveza da obezbedimo sredstva za ogradjivanje prostora, postavljanje osvetljenja i druge sadržaje, koje jedan sportski teren na otvorenom treba da poseduje.

Mala Grabovnica, baš kako joj i ime kaže, ne spada u velika sela, ali omladina iz njega ne odlazi. Zbog toga su joj sadržaji poput sportskog terena neophodni. Mesna zajednica, u drugoj fazi želi da pored njega izgradi letnjikovac, do prostora dovede vodu i izgradi česmu, a čitav kompleks, sa koga se pruža predivan pogled na leskovačku kotlinu, oplemeni drvećem i zelenilom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare