Sportski dresovi za “cicibane” Vlasine

VLASOTINCE


Pre nekoliko decenija fudbalska lopta i igra na dva gola, bilo to na nekoj livadi ili u dvorištu ispred porodičnog doma bila su privelegija za određeni broj male dece. A tek ona deca koja su trenirala u nekom fudbalskom klubu, jedan broj roditelja već je video svog sina u nekom od naših najboljih klubova i sa ozbiljnom svotom novca u svom džepu. Mnogo više je bilo onih razočaranih jer njegovi treneri, njihovo dete nisu voleli, a on im, kao otac ,,nije dao mito da ga forsiraju”. Takvih priča bilo je ranije a i danas ima takvih priča.
Fudbalski klub Vlasina iz Vlasotinca bio je istinski izvor mladih fudbalskih talenata u sve vreme svog jednovekovnog postojanja. Ovih vrelih dana juna na stadionu ,, Rosulja” bilo je na treningu stotinak dece, a čak možda i toliko i roditelja i ukućana te dece. Dvojica trenera najmlađe kategorije ,,cicibana”, Jugoslav Stanojević i Dejan Blagojević ,,Zeka”, na radost mališana delili su sportske majice sa grbom FK VLASINA, donaciju dve vlasotinačke firme čiji predstavnici nisu želeli da se pominju njihova imena, jer su i njihova deca u trenažnom procesu ,,cicibana”.

 • Ova donacija sportskih majica donatorstvo dve vlasotinačke privatne firme izazvala je pravu erupciju zadovoljstva i sreće stotinak naše dece najmlađe selekcije ,,cicibana”. Dečačka radost najmlađih u klubu je nešto najlepše što nas trenere čini posebno srećnim i zadovoljnim, jer ti mali ,,cicibani” uistinu su pravi izvorni cicibani našeg kluba – kaže nam njihov trener Jugoslav Stanojević, koji sa ovim uzrastom radi u tandemu sa Dejanom Blagojevićem ,,Zekom”.
  JUGpress: Koja su godišta vaši ,,cicibani” ?
  Trener J.Stanojević: – Kategorija ,,cicibana” su godišta 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 i mlađi.
  JUGpress: Koliko imate dece u trenažnom procesu i gde se oni takmiče ?
  Trener J.Stanojević: – Treninge održavamo u pet termina. Dva pre podne, tri posle podne u toku jedne nedelje. Takmičimo se u ligi ,,cicibana” Jablaničkog okruga, a učestvujemo i na turnirima u našem okruženju.
  JUGpress: Imate li pomoć rukovodstva vašeg kluba kada su u pitanju najmlađe kategorije igrača ?
  Trener J.Stanojević: – Da, imamo veliku pomoć rukovodstva kluba. Jer i oni koji su sada u upravi kluba, najveći broj njih je svoje prve fudbalske korake učinio u dresu Vlasine, i to u kao cicibani i na našoj legendarnoj ,,Rosulji”.
  JUGpress: Da li ovako veliki broj dece znači da Vlasina ne treba da brine za svoju budućnost ?
  Trener J.Stanojević: – Jako teško pitanje. Ovo su deca koja sada prosto jure za loptom, na treninzima pokazuju mnogo želje za napredovanjem. Ipak prerano je davati neke optimistčke i neutemeljene ocene, jer put od uzrasta ,,cicibana” do seniora je prilično dug i potpuno neizvestan. Mi treneri najmlađih selekcija i dalje ćemo raditi na njihovoj nadgradnji u prvom redu na osnovnim elementima fudbalske igre. Naša su nadanja da fudbalska mladež Vlasine ima lepu i perspektivnu budućnost – optimista je trener ,,cicibana” Jugogoslav Stanojević, koji se posle podele sportskih majica pridružio u radu, svom saradniku Dejanu Blagojeviću ,,Zeki” sa stotinak dece, za razliku od jednog trenera kluba koji radi sa igračima koji se, ponekad, mogu izbrojati na prstima jedne ruke, ali zato od kluba dobija znatna finansijska sredstva. (kraj) VS/LJS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare